Mersin'de toprak satışı başlıyor

Yabancılara mülk satışında İspanya modelinin Başbakanlık Toplu Konut İdaresi (TOKİ) aracılığıyla Mersin'de hayata geçirileceği bildirildi.

MERSİN -Yabancılara mülk satışında İspanya modelinin Başbakanlık Toplu Konut İdaresi (TOKİ) aracılığıyla Mersin'de hayata geçirileceği bildirildi.

Mersin Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) Yönetim Kurulu Üyesi Nuh Yükselgüngör, TOKİ tarafından Maliye Bakanlığı'nın isteğiyle Mersin sahilinde yabancılar için tatil köyleri kurulacağını belirtti.

Yabancılar için hasılat paylaşımı yolu ile yaptırılacak bu yerlerin içinde sosyal tesislerinde yer alacağını kaydeden Yükselgüngör, "Şu anda Maliye Bakanlığı tarafından hazine arazileri belirlenerek TOKİ'ye devir işlemi başlayacak. Mersin sahilinde 4 bin dönüm hazine arazisine konut yapımı ve satışı Mersin'de iç piyasada canlılık sağlayacak. Yurtdışı tanıtımına da katkı sağlayacak." dedi.

Mersin sahillerinde şu ana kadar yabancılara bin 200 dairenin satıldığını bu rakamın TOKİ'nin yabancılara konuş satışı başladığında 2 bin 500'e ulaşacağını kaydeden Yükselgüngör, "MTSO ve Mersin müteahhitleri tarafından yılda en az 10 yurtdışı emlak ve turizm fuarlarında Mersin'in tanıtımı yapılıyor. Katıldığımız fuarlar meyvesini vermeye başladı." şeklinde konuştu

Manşetler

Türkiye AB'ye öncelikli meslekleri iletti
Salda Gölü, Dünya Jeolojik Miras Listesi'ne girdi
İngilizler: Hayatımızın en heyecan verici deneyimiydi
En turistik kent, Brugge'dan Airbnb'ye yasak hazırlığı
Pamukkale, yılın ilk 8 ayında 1 milyon 700 bin kişiyi ağırladı
Samsun'a ziyarette yüzde 50’ye varan artış yaşanıyor
Konaklama tercihlerini çevre dostu uygulamalar belirliyor
Çekya, aşırı turizme karşı Airbnb kısıtlamaları getiriyor
Gecelik oda fiyatı 1000 doların üzerinde olan oteller çoğaldı
THY’den indirimli bilet kampanyası