Mercan Turizm yeni ofisinde

Arapça konuşan ülkelerden getirdiği turistlerle tanınan Mercan Turizm kabına sığmadı. Yeni ofisini sektörün temsilcilerinin katıldığı bir davetle hizmete açtı.

ÖZKAN ALTINTAŞ-TÜRKİYE TURİZM
İSTANBUL-
Türkiye’ye Körfez ülkeleri baştaolmak üzere Arapça konuşan ülkelerden getirdiği turistlerle tanına Mercan Turizm kabına sığmadı. Yeni ofisini sektörün temsilcilerinin katıldığı muhteşem bir davetle hizmete açtı.



Mercan Turizm Yönetim Kurulu Başkanı Cüneyt Mengü “Normalde 70 personelimiz var. Bu sayı yaz aylarında 150 kişiye çıkıyor. Eski ofisimize sığmaz olduk. Hizmet ve kalitemizi her geçen gün biraz daha artırıyoruz. Amacımız Türkiye'ye en iyi turisti getirmek ve Türkiye ekonomisine katkıda bulunmaktır” dedi.



Cüneyt Mengü, Körfez ülkeleri ile yapılan çalışmalar sonucu Arap turistlerin Türkiye’ye olan ilgisinini her geçen gün arttığını belirterek “Bölgede yaşanan sıkıntılara rağmen Arap turistlerin ilk tercihi Türkiye’dir. Mercan Turizm olarak daha iyi hizmet vermek için kadromuzu dinamik ve uzman ekiple takviye ederken ofisimizi büyüttük” şeklinde konuştu.



Mercan Turizm’in yeni ofisinin açılışına seyahat acenteleri, otel yöneticileri ve turizm sektörünün önemli isimleri yanında iş ortakları ile dostları katıldı.



CÜNEYT MENGÜ KİMDİR?

Mercan Turizm’in Yönetim Kurulu Başkanı Cüneyt Mengü Türkmen Kurultayı Divanı Eski Başkanı’dır. 1949 yılında Kerkük’te doğdu. İlk ve orta öğrenimini Kerkük’te, Üniversite eğitimini Bağdat Üniversitesi Ticaret ve İktisat Fakültesi ve Al-Mustansiriyya Üniversitesi Hukuk ve Siyasi Bilimler Fakültesi’nde tamamladı.
1979 yılında Ankara Hacettepe Üniversitesi Eğitim Fakültesi’nde İş İdaresi konusunda yüksek lisansını bitirdi. Evli ve bir çocuk babası olan Mengü, 1983 – 1985 yılları arasında özel sektörde üst düzey yöneticilik ve danışmanlık yaptı.
Daha sonra 1985 yılında kendi firması olan Mercan Turizm'i kurarak turizm sektörüne girdi.
2006 yılında İstanbul Üniversitesi İktisat Fakültesinde “Orta Doğu Turizm Pazarı’nın Türkiye Açısından Analizi” başlıklı teziyle doktor unvanını aldı. Uzun yıllar Irak ve Türkiye’de Irak Türklerinin haklı davasını savundu. 1985 – 1992 yılları arasında değişik dönemlerde Irak Türkleri Kültür Ve Yardımlaşma Derneği Başkanlığını yürüttü. Irak Türkmen Cephesi’nin kurucusudur. Irak Milli Kongresi (INC) üyesi olarak 1999 New York Konferansı ve 2002 Londra konferansında sözcülük yaptı.
2003 yılı Ocak ayında Türkmen delegesi olarak Davos Ekonomik Forum’una katıldı. 2003 yılı Şubat ayında Irak’ın geleceği ile ilgili Irak’ın Selahaddin kentinde ve yine aynı yılda Ankara’da yapılan uluslar arası toplantılara iştirak etti. Saddam’ın devrilmesinden sonra Bağdat Konferansına katıldı ve Kerkük’te Türkmen Meclisini kurdu.
2003 yılı Eylül ayında 750 delegenin iştirak ettiği 3. Türkmen Genel Kurulu’na başkanlık yaptı. Halen turizm sektörü ile birlikte İstanbul Üniversitesi Sosyal Bilimler Meslek Yüksek Okulu’nda ders vermektedir.
Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği’nde (TÜRSAB) faal üyedir. Ayrıca İstanbul Ticaret Odası faal üyesi olup Turizm ve Seyahat Acenteleri Meslek Komitesi üyeliğinde bulundu. Ulusal ve uluslararası sempozyum ve toplantılarda sunulmuş bildirileri ve yayımlanmış makale, inceleme ve araştırma yazıları vardır.

Manşetler

British Museum'a şimdiye kadarki en değerli bağışı yapıldı
THY transit yolcularını İstanbul'da ücretsiz gezdiriyor
Antalya’nın 25 yıl sonraki iklim krizi 'Kıyamet' filminde
Esas Holding'ten Pegasus'ta hisse satışı
THY, AJet'in sermayesini 15 milyar lira artırdı
Sabiha Gökçen CEO'su Alp Er Tunga Ersoy istifa etti
Asya-Pasifik Bölgesi’nde en başarılı kadın girişimci seçildi
Karadeniz’de 20 bin mersin balığı çiple izleniyor
İş Bankası ilk turizm şubesini Antalya’da açtı
Suudi Arabistan turizme 500 milyar dolar akıtacak