Mehter takımı Dubailileri büyüledi

Dubai Belediyesi'nin davetlisi olarak Dubai'ye gelen Ankara Belediyesi bünyesindeki mehter takımı dört gün boyunca izleyicilerin gönlünü fethetti.

DUBAİ -Dubai Belediyesi'nin davetlisi olarak Dubai'ye gelen Ankara Belediyesi bünyesindeki mehter takımı dört gün boyunca izleyicilerin gönlünü fethetti. İlk olarak 8 Şubat günü açık fuar alanı Global Village (Global Köy)'te Dubai halkının karşısına çıkan 30 kişilik mehter takımı çaldığı parçalarla fuar katılımcılarının yüreklerini hoplattı.

Kıyafetleri, enstrümanları ve disiplinli tavırlarıyla büyük beğeni toplayan mehter takımı ertesi gün Dubai koyu kenarına kurulu Creek Park'ta yürüdü. Programın son iki gününde ise mehter takımı yine şehir içinde yeni açılan Zabeel Park'ta izleyicileriyle buluştu.

 



Birleşik Arap Emirlikleri'nde yaşayan Türk ailelerden de büyük katılım olduğu gözlendi. İş saatleri içerisinde olmasına rağmen aileler çocuklarıyla beraber Türk ve Osmanlı tarihinden bir kesit yaşamanın heyecanıyla parka erken saatte geldi.

 

Katılımcılar, Türklerin yanında yerli ve yabancı tüm izleyenlerin beğenisini toplayan mehter takımının şehre daha sık gelmesini ve farklı mekanlarda da tanıtımın yapılmasını istediklerini ifade etti.

 

Manşetler

Türkiye AB'ye öncelikli meslekleri iletti
Salda Gölü, Dünya Jeolojik Miras Listesi'ne girdi
İngilizler: Hayatımızın en heyecan verici deneyimiydi
En turistik kent, Brugge'dan Airbnb'ye yasak hazırlığı
Pamukkale, yılın ilk 8 ayında 1 milyon 700 bin kişiyi ağırladı
Samsun'a ziyarette yüzde 50’ye varan artış yaşanıyor
Konaklama tercihlerini çevre dostu uygulamalar belirliyor
Çekya, aşırı turizme karşı Airbnb kısıtlamaları getiriyor
Gecelik oda fiyatı 1000 doların üzerinde olan oteller çoğaldı
THY’den indirimli bilet kampanyası