Manavgat'ta 288 arazi Milli Emlak'tan bedelsiz TOKİ'ye devredildi

Manavgat Belediye Başkanı Şükrü Sözen, “288 arazi Milli Emlak tarafından TOKİ'ye devredildi. Manavgat'ın olan sizin çocuklarınızın geleceği olan 33 arazi Milli Emlak tarafından satıldı” dedi.

ABDURRAHMAN BÜYÜKKESKIN
MANAVGAT/ANTALYA -
Manavgat Belediye Başkanı Şükrü Sözen, turizm kentine hizmet vermede her zaman siyasi iktidar tarafından ayrımcılığa uğrayarak üvey evlat muamelesi görmeye bağlı hizmet etmelerinin engellenmeye çalışıldığını söyledi. Sözen, “Manavgat'ın olan sizin çocuklarınızın geleceği olan 33 arazi Milli Emlak tarafından satıldı. 288 arazi Milli Emlak tarafından TOKİ'ye devredildi.” dedi.

Manavgat Belediye Başkanı Şükrü Sözen, siyasi parti ve oda temsilcileri ve sivil toplum kuruluşları ve muhtarların katılımı ile dünyaca ünlü Boğaz Sahili Halk Plajı'nınn açılışını yaptı.

Açılışta , Gece Yolcuları bir konser verdi. Açılışta gelen kalabalığa bir konuşma yapan Başkan Şükrü Sözen, '' Buralar sizindir, Manavgat halkının Manavgat'a Anadolu'nun değişik illerinden turizm sektöründe çalışmak için gelen şehre katma değer oluşturan herkesindir. Buradan sizlere sesleniyorum. Manavgat'ın olan sizin çocuklarınızın geleceği olan 33 arazi Milli Emlak tarafından satıldı. Tabi kimsenin haberi yok. Yine 288 arazi Milli Emlak tarafından TOKİ'ye devredildi. Niçin devredildi. Biliyor Musunuz? Milli Emlak satışlarından yüzde 40 Manavgat Belediyesi hal alıyordu. Aldığı bu para ile burada olduğu gibi halk yararına hizmet yapmamızı engellemek için TOKİ'ye devrettiler.Sırf CHP'li Manavgat Belediyesi halkı hizmet etmesin, edecekse vile engel olalım mantalitesi var. Mesela Boğaz Sahili Halk Plajı Nın Tamamını hayata geçirmemize Kültür ve Turizm Bakanlığı engel oldu. 4 restoran, cafe ile 8 büfeyi kullanıma açtırmadılar. Fakat Bakanlık, MHP'li Alanya Belediyesi'ne plajların tüm kullanım hakkını tamamını verdi. Biz böyle bir ayrımcılığa karşıyız.' dedi.

Manavgat'ta halk yara-ına yaptıkları yatırımları karalamak için oturdukları yerden eleştirme ve karalama yapmayı alışkanlık haline getirmiş klavye kahramanlarının olduğunu ileri süren Şükrü Sözen, bunlara yalancı pehlivan ismini verdiğini kaydetti.

YOLLARI AĞIR TONAJLI TIRLARLA ODUZ TAŞIYARAK BOZDULAR, BOZUK YOLLARI MANAVGAT BELEDİYESİ YAPSIN DİYORLAR ?

krizin Manavgat'ta halkın iliklerine kadar hissettiğin gibi yatırımlar yapmada aynı sıkıntıyı belediye olarak yaşadıklarının altını çizen Şükrü Sözen, ''Manavgat trafiğini rahatlatmak için bir taşıt köprüsü projemiz vardı. Taşıt köprüsünü 4 defa ihaleye çıkardık. kimse ihaleye girmedi. Dördüncü ihalede bir firma aldı. Allah nasip ederse bir yıl içinde yapılarak hizmete açacağız. İhaleye giren olmamasının tek nedeni ihaleyi alacak olan firmanın, önünü görememe inşaat maliyetlerinin sürekli artış göstermesi. Hiç kimse ülkede yarın ile ilgili hayal kuramıyor. Öngörüde bulunamıyor.? Manavgat'ta geçen yıl Cumhuriyet tarihinin en büyük orman yangınını yaşadı. 70 bin hektar ormanlık alan yandı. Yanan ormanlık alanların ağaçları kesilerek satıldı. Bu kesimden Tarım ve Orman Bakanlığı para kazandı, ihaleyi alan firma para kazandı. Günlük 500 Tır ve Ağır tonajlı kamyon odun taşıdığı için Manavgat'ta yolları bozdular, bozulan yollarıda yapmadılar. Parayı kazanan onlar, yolu bozan onlar; bozulan yolları yapma işi Manavgat Belediyesi'nin olacak iş mi bu şimdi? Bilin diye söylüyorum. ''

Manşetler

British Museum'a şimdiye kadarki en değerli bağışı yapıldı
THY transit yolcularını İstanbul'da ücretsiz gezdiriyor
Antalya’nın 25 yıl sonraki iklim krizi 'Kıyamet' filminde
Esas Holding'ten Pegasus'ta hisse satışı
THY, AJet'in sermayesini 15 milyar lira artırdı
Sabiha Gökçen CEO'su Alp Er Tunga Ersoy istifa etti
Asya-Pasifik Bölgesi’nde en başarılı kadın girişimci seçildi
Karadeniz’de 20 bin mersin balığı çiple izleniyor
İş Bankası ilk turizm şubesini Antalya’da açtı
Suudi Arabistan turizme 500 milyar dolar akıtacak