Manavgat’ın simge Alman’ı ‘Movgixtc anne’ Berlin'de vefat etti

Manavgat’tan 25 yıl sonra Berlin’e dönen Valdomar ve Movgixtc Litke'den (82), çiftinden ‘Movgixtc anne’ hastanede vefat etti.

ABDURRAHMAN BÜYÜKKESKIN
SIDE-MANAVGAT/ANTALYA
– Yaklaşık 25 yıl Antalya Manavgat'ta yaşadıktan sonra 7 yıl önce Almanya’nın Berlin şehrine geri dönen Valdomar ve Movgixtc Litke'den (82), çiftinden Movgixtc Litke Berlin'de tedavi gördüğü hastanede vefat etti. Manavgat'ta restoran işletmeciliği yapan Mehmet Çayır, manevi anne olarak gördüğü Alman Movgixtc’i, kaybetmenin derin üzüntüsü içinde olduğunu söyledi.

Yaklaşık 25 yıl Manavgat'ta yaşayan sağlık sorunları nedeniyle Berlin'e geri dönen Valdomar-Movgixtc'den son 2 yıldır haber alamadığını belirten Mehmet Çayır, en son Berlin Büyükelçiği ile yaptığı görüşmede bir bakım evinde olduklarını öğrendiğini belirtti.

ÖLÜM HABERİNİ ALDIM
Mehmet Çayır, şunları anlattı: ''Geçen hafta 82 yaşındaki Valdomar'dan bir telefon aldım ağlamaklı bir ses tonuyla ‘Oğlum Mehmet, eşim Movgixtc’i kaybettik’ diyerek hüngür hüngür ağladı. Kalp rahatsızlığı nedeniyle 45 gündür hastanede yatıyormuş. Pandemi nedeniyle cenazesi için Berlin'e gidemedim.

ÇOCUK SEVGİSİNİ YAŞATTIK
Valdomar- Movgixtc Litke çifti 5 yaşındaki kızlarını bir trafik kazasında kaybettikten sonra acılarını dindirmek için Manavgat’ı seçmişlerdi. Zamanla Manavgat’ın simgesi oldular. Beni ve çocuklarımı kendi çocukları gibi severdi. Oğlum, kızlarım ve ben Movgixtc anneyi kendi annemiz gibi severdik. O da çocuğu olmamanın acısını bizlerle dindirirdi.”

Manşetler

Türkiye AB'ye öncelikli meslekleri iletti
Salda Gölü, Dünya Jeolojik Miras Listesi'ne girdi
İngilizler: Hayatımızın en heyecan verici deneyimiydi
En turistik kent, Brugge'dan Airbnb'ye yasak hazırlığı
Pamukkale, yılın ilk 8 ayında 1 milyon 700 bin kişiyi ağırladı
Samsun'a ziyarette yüzde 50’ye varan artış yaşanıyor
Konaklama tercihlerini çevre dostu uygulamalar belirliyor
Çekya, aşırı turizme karşı Airbnb kısıtlamaları getiriyor
Gecelik oda fiyatı 1000 doların üzerinde olan oteller çoğaldı
THY’den indirimli bilet kampanyası