Manavgat'a yeni tam donanımlı hastane şart''

Avukat Cavit Arı, Türkiye'ye gelen turistin yüzde 15'nin konakladığı, Antalya'ya gelen 16 milyon yabancı turistin üçte birinin tatil yaptığı Manavgat-Side destinasyonuna yeni bir hastanenin şart olduğunu söyledi.

Abdurrahman Büyükkeskin
Manavgat/Antalya -
Cumhuriyet Halk Partisi(CHP) Antalya Milletvekili Plan Bütçe Komisyonu Üyesi Avukat Cavit Arı, Türkiye'ye gelen turistin yüzde 15'nin konakladığı, Antalya'ya gelen 16 milyon yabancı turistin üçte birinin tatil yaptığı Manavgat-Side destinasyonuna yeni bir hastanenin şart olduğunu söyledi.

Manavgat'ın turizm potansiyeli bakımından yoğun göç almaya bağlı nüfus artışı olduğunu belirten Cavit Arı, ''Mevcut hastane yazın yoğun turizm hareketliliği ve yoğun göç nedeniyle yetersiz kalıyor. Keşke siyasi iktidar Manavgat Ilıca' ya 450 dönümlük üniversite arazisi olarak planlanan araziye cezaevi yerine tam donanımlı 500 yataklı bir hastane yapmayı düşünselerdi. AKP'liler Manavgat'a 300-500 yataklı modern bir hastane yapacağız diyorlar. Hepsi sözde kalıyor. Manavgat'a yeni bir hastane yapımı 2022 Yatırım Bütçesinde Yok. Cukla cukla  hastane yapılmıyor. Manavgat sıradan bir yer değil;yatak kapasitesi bakımından yaklaşık 300 bin yatak kapasitesi ile Türkiye turizminin en büyük destinasyonu. Yıllık 5 milyon yerli ve yabancı turisti ağırlıyor. 



Turizm gelirlerinde ülke ekonomisini yıllık 4,5 milyar Euro döviz girdisi sağlıyor. Böylesi bir turizm destinasyonuna tam donanımlı 500 yataklı hastane yapılması gerekir. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin Antalya il kongresinde online bağlanarak ,'' Manavgatlı hemşehrilerim yeni bir Devlet Hastanesi yapımı Manavgat halkına hayırlı uğurlu olsun demişti. Fakat 2022 Yılı Yatırım Bütçesine alınmadı. Bu gibi çok önemli turizm destinasyonuna çok acil ve elzem olan bir hastane seçim vaadi, siyasi polemik malzemesi   olmasın. Acil yapılsın.'' dedi.   

Manşetler

Türkiye AB'ye öncelikli meslekleri iletti
Salda Gölü, Dünya Jeolojik Miras Listesi'ne girdi
İngilizler: Hayatımızın en heyecan verici deneyimiydi
En turistik kent, Brugge'dan Airbnb'ye yasak hazırlığı
Pamukkale, yılın ilk 8 ayında 1 milyon 700 bin kişiyi ağırladı
Samsun'a ziyarette yüzde 50’ye varan artış yaşanıyor
Konaklama tercihlerini çevre dostu uygulamalar belirliyor
Çekya, aşırı turizme karşı Airbnb kısıtlamaları getiriyor
Gecelik oda fiyatı 1000 doların üzerinde olan oteller çoğaldı
THY’den indirimli bilet kampanyası