Manavgat-Side’de çöp yığınları arasında safari turu

Safariye çıkan turistler çöp yığınları ve inşaat molozları arasından geçmek zorunda kalıyor

ABDURRAHMAN BÜYÜKKESKIN
MANAVGAT/ANTALYA -
Türkiye'nin önemli turizm destinasyonu Manavgat-Side’de , turistlerin Manavgat Şelalesi- Oymapınar Barajı arasında yapılan safari turlarında Sarılar Mahallesinde Naras Deresi yakınına dökülen çöpler, evsel atık ve inşaat molozu yığınları görüntüsü Antalya turizmine zarar veriyor.
Manavgat, Antalya'ya gelen turistin alternatif turizm kapsamında rafting,, trekking, Nordic Walking, kano, jeep safari, bisiklet turu ve ATV Quat turlarının yapıldığı nadide destinasyonlardan biri olarak tanınıyor.
Naras Deresi'ne 200 metre yakınına dökülen dev çöp yığınları, molozlar ve evsel atıkların döküldüğü yerlerde jeep safari ve ATV Quat turlarında turistler bu çöp yığınlarının arasından geçmek zorunda kalıyor.

İNŞAAT MOLOZU DÖKÜLÜYOR
Turistlerin şahit olduğu çöp yığınları inşaat atıkları ve moloz yığınları görüntülerinin Avrupa ülkelerinde yayınlanması halinde Antalya turizmine çok büyük zararının olacağı belirtiliyor. Antalya'nın Manavgat ilçesinde Oymapınar, Manavgat Barajı ce Sarılar Mahallesi ormanlık alanda turistlere trekking, Nordic Walking , bisiklet turu, Jeep Safari turu ve ATV quar turu yaptıran seyahat acenteleri ve turist rehberleri , Sarılar Ormanlık alana ve Naras Deresi yakınına dökülen çöp, inşaat molozu dökümüne son verilmesi çağrısında bulundu.

TURİZMCİLER: UTANIYORUZ
Unser Tour Turizm Seyahat Acentesi Aziz Günyeli, Alman, İngiliz, Hollandalı, Danimarkalı , Norveçli ve Finlaniyalı ve İsveçli turistlerin alternatif turizm kapsamında trekking, Nordic Walking, jeep safari ve ATV Quat turlarının yapıldığı yol güzergahına çöp , evsel atık ve inşaat molozu dökme nin utanç verici bir durum olduğunu söyledi.
Aziz Günyeli, ''Naras Deresi yakınlarına ve safari turlarının yapıldığı yol güzergahına çöp, evsel atık ve inşaat atığı dökme turizm adına utanç verici bir tablo. Allah aşkına çöp yığınlarının olduğu yerde bir Alman ya da Avrupalı turist herhangi bir safari turuna bir daha çıkar mı?. Antalya turizmi adına utanç tablosu. Turizmciler 3000 bin kilometreden turist getiriyor ama; maalesef kaldıkları oteli konforu her şeyi 5 yıldızlı. Fakat tur kapsamında çıktıkları bazı yerler çöpten geçilmiyor. Belediye turistler safarı yaptığı yerlere moloz ve inşaat atığı ve çöp dökmeyi yasaklasın ve izin vermesin. Dökülen çöp ve molozlar acil bir şekilde topansın. Bölgemizde Alman ve Avrupalı turist ağırlayan otellerde 15 Nisan tarihi itibariyle 2022 yılı turizm sezonu başladı. ' dedi.


Turist Rehberi İlkay Özen, safari turuna çıkan turistler Sarılar ormanlık alanda ve Naras Deresi yakınlarına çöp ve inşaat molozu atılması Türkiye ve Antalya turizmi adına bir utanç tablosu olduğunu kaydetti.
Rehber İlkay Özen, ''Çöp yığınlarını ben görünce turistlerden önce ben kendim utandım. Utanç tablosu. Turistler bu nedir biz nereye geldik dediklerinde biz cevap veremiyoruz''dedi.

Manşetler

British Museum'a şimdiye kadarki en değerli bağışı yapıldı
THY transit yolcularını İstanbul'da ücretsiz gezdiriyor
Antalya’nın 25 yıl sonraki iklim krizi 'Kıyamet' filminde
Esas Holding'ten Pegasus'ta hisse satışı
THY, AJet'in sermayesini 15 milyar lira artırdı
Sabiha Gökçen CEO'su Alp Er Tunga Ersoy istifa etti
Asya-Pasifik Bölgesi’nde en başarılı kadın girişimci seçildi
Karadeniz’de 20 bin mersin balığı çiple izleniyor
İş Bankası ilk turizm şubesini Antalya’da açtı
Suudi Arabistan turizme 500 milyar dolar akıtacak