Manavgat Şelalesi sezonu 15 Nisan'da açacak

Manavgat Taşağıl Köprülü Kanyonda rafting ve kano su sporu işletmecileri de sezonu 21 Mart'ta İran'da iki hafta süren Nevruz Bayramı tatili ile açacaklarını bildirdi.

ABDURRAHMAN BÜYÜKKESKIN
MANAVGAT- 2020 yılı turizm sezonunda yaklaşık 700 bin yerleşik ve yabancı turistin ziyaret ettiği dünyaca ünlü Manavgat Şelalesinde 2023 turizm sezonunu 15 Nisan'da açmayı hedefliyor. Antalya'da Lara, Düden, Uçansu Kurşunlu ve Manavgat Şelaleleri bulunuyor.

Manavgat Şelalesi Restoran İşletmeleri Muhasebe Sorumlusu Adil Mutlu, dünyaca ünlü Manavgat Şelalesini geçen sezon gözde turistlerin Alman ,Avrupa ve İskandinavyalı turistlerin oluşturduğunu söyledi. Adil Mutlu, '' Manavgat Şelalesi Restoran İşletmelerinin can damarını Alman turistler oluşturuyor. Alman turist olmadan şelale işletmelerinin işi olmaz. Rus turistler Alman turistler gibi restoranlarda yemek yemiyor. Rus turistler genel olarak hediyelik eşya ve doldurma , Türk lokumu, Türk kahvesi ve fincan takımları ve helva alıyor. 2023 turizm sezonunu 15 Nisan'da açmayı hedefliyoruz.'' dedi.

NEVRUZ BAYRAMI’NDA İRANLI TURİSTLERLE AÇACAK

Manavgat Taşağıl Köprülü Kanyonda rafting ve kano su sporu işletmecileri de sezonu 21 Mart'ta İran'da iki hafta süren Nevruz Bayramı tatili ile açacaklarını bildirdi. Beşkonak Karabük SU sporları kooperatifi Başkanı Refik Armağan, her yıl olduğu gibi 2023 rafting sezonunu Nevruz Bayramı tatilinde gelen Acem turistlerle açacaklarını söyledi. 2022 yılında Beşkonak Köprülü Kanyonda 650 bin yerli ve yabancı turistin kano ve rafting su sporu yaptığını vurgulayan Refik Armağan, Beşkonak Köprülü Kanyonun 18 kilometrelik doğal parkuru ile bir Türkiye markası olduğunu kaydetti. Refik Armağan, '' Bölgemizde 41 adet kano ve rafting su sporu işletmesi var. Geçen yılın raftingde gözde turistleri Alman ve Rus turistler. geçen yıl tek kaybımız Ukraynalı turistler oldu. Geçen sezon Nevruz Bayramı tatili ve yıl boyunca 60 bin İranlı ve Iraklı turist kano ve rafting su sporu yaptı. 2023'de de iyi bir sezon geçireceğimize inanıyorum.'' ifadesinde bulundu

Manşetler

Antalya Turizm Fuarı’nda Kemer turizmi farklı tanıtıldı
Turizm profesyonelleri Antalya ATF 2024'te 6'cı kez buluştu
Antalya bisiklet turizminde cazibe merkezi haline gelecek
Hollanda ünlü kalp cerrahi Türk’ü 100 yaşında kaybetti
WTM London 2024, En Büyük Etkinlik Olacak
WTM London'da Katherine Ryan kapanış konuşmacısı olacak
WTM London, Seyahatte DEAI'yi teşvike öncelik verecek
WTM London 2024’te Yenileyici Turizm ön palana çıkacak
WTM 2024'te 60'tan fazla konferans yapılacak
Turizme dair her şey ATF24 panellerinde konuşulacak