Manavgat Şelalesi haberleri

Turizm sezonu ortasında 'dünyaca ünlü Manavgat Şelalesi kurudu' haberleri, şelaleye gelen ziyaretçi sayısını düşürdü.

Abdurrahman Büyükkeskin /Cihan


ANTALYA -Turizm sezonu ortasında 'dünyaca ünlü Manavgat Şelalesi kurudu' haberleri, şelaleye gelen ziyaretçi sayısını düşürdü.

Antalya'nın Manavgat ilçesinde bulunan dünyaca ünlü Manavgat Şelalesi'ne 2006 turizm sezonunda 850 bin turist gelirken, bu yıl 545 bine düştü. Manavgat'ın Sarılar Beldesi Belediye Başkanı Mustafa Erkan Ersoy, 8 ile 15 Ağustos tarihleri arasında görsel ve yazılı medyada 'kuraklık Manavgat Şelalesi'ni de vurdu' şeklindeki haberlerin ziyaretçi sayısının düşmesinde etkili olduğunu söyledi.

 

Manavgat Şelalesi'ne gelen yerli ve yabancı ziyaretçi sayısında her yıl kademeli olarak düşüş olduğunu belirten Sarılar Beldesi Belediye Başkanı Mustafa Erkan Ersoy, düşüşün önüne geçmek için Side-Tuder'in MATSO'nun MATAB'ın yurtdışı fuarları katılımlarında çağlayanın tanıtımı için doküman desteğinde bulunacaklarını söyledi. Yazın dünyanın en büyük yeraltı nehirleriıÜü Dumanlı 1 ve Dumanlı 2'yi besleyen Oymapınar ile Manavgat Barajı'ndaki su seviyesindeki düşmesi sonucu bazı günler şelalede kesintiler olduğunu ifade eden Başkan Ersoy, su tahliyesinde oluşan görüntülerin dünya medyasında da yer alması ile birlikte 10 Ağustos'tan itibaren ziyaretçi sayısında ani düşüsün olduğunu kaydetti.

 

Ersoy, "Sezon ortasında Manavgat Şelalesi kurudu haberleri ziyaretçi sayısını düşürdü. Şelaleye 2005 yılında 1 milyon, 2006'da 850 bin yerli ve yabancı turist gelmiş. 2000 ile 2005 yılları ortalama 750 ile 950 bin arası kişi ziyaret etmiş. Bu yıl 20 Kasım'dan 20 Kasım'a yaptığımız istatistikte 300 bin düşüşü şelaledeki su kesintisine bağlıyoruz." diye konuştu.

Öte yandan Manavgat Şelalesi'ni gezmeye gelen ve Berlin'de bir fabrikada çalışan Ali Yılmaz, yazın şelaledeki su kesintisi haberini Alman ARD Televizyonu haberlerinde izlediğini söyledi. Yılbaşı için ailesi ile birlikte bir haftalığına Side'ye tatile geldiklerini ifade eden Ali Yılmaz, eşi ve çocukları ile birlikte televizyonda izlediği gibi Manavgat Şelalesi kurumuş mu diye bakmaya geldiklerini kaydetti.

Manşetler

Turizm profesyonelleri Antalya ATF 2024'te 6'cı kez buluştu
WTM London 2024, En Büyük Etkinlik Olacak
WTM London'da Katherine Ryan kapanış konuşmacısı olacak
WTM London, Seyahatte DEAI'yi teşvike öncelik verecek
WTM London 2024’te Yenileyici Turizm ön palana çıkacak
WTM 2024'te 60'tan fazla konferans yapılacak
Turizme dair her şey ATF24 panellerinde konuşulacak
Corendon Airlines, Anadolu Efes ile film yaptı
NG Hotels, 2024 World Luxury Awards’ta 12 ödül aldı
Binlerce yıldır kesintisiz suları akan çeşmeler