Manavgat, 2021'in spor turizmi destinasyonu

Alman eko turizm uzmanı Prof. Dr. Otmann: '2021'de Manavgat eko ve spor turizminde çok güçlü destinasyon olacaktır!''

ABDURRAHMAN BÜYÜKKESKIN
SIDE-MANAVGAT/ANTALYA -
Alman eko turizm uzmanı ve bisiklet sporcusu Prof. Dr. Horst Böhmert Ottmann, sağlıklı yaşam ile sağlıklı tatilin yolunun sporla bütünleşmiş tatil olduğunu söyledi. Manavgat- Side destinasyonun yılın 365 günün turizm yapmaya elverişli olduğunu belirten emekli yerleşik Alman akademisyen Prof. Dr. Horst Böhmert, '' Dünyayı etkisi altına alan Dünya Sağlık Örgütü(DSÖ)'nün pandemi ilan ettiği yeni Corona Virüsü Covid 19 Korunma tedbirleri dünyada en fazla seyahat ve tatil yapan milleti Almanların yüzde 70'nin tatile çıkmasını engelledi. 2020 yılında Almanlar sadece Türkiye'ye tatile gelmedi, hiç bir ülkeye tatile gitmedi.
Evlerinde kaldı. 2021 yılında Mutant Covid 19 varlığını sürdürse de hijyen koşulları ön planda olan otellere Almanlar tatile gelecektir. Bu bağlamda en şanslı destinasyon Manavgat-Side. '' diye konuştu.



Manavgat'a tatile gelen bir Alman turistin ilkbahar da tatil yaparken Titreyengöl , Sorgun Çamlığı ve Side Antik Kentte trekking ve Nordic Walking(İki spolı değenekle yürüme- İskandinav yürüyüşü), Bisiklete binerek Oymapınar da pedal çevirerek hem hijyenik hemde spor yaparak sağlık öncelikli tatil yapma şansına sahip olduğunu kaydetti. Kendisinin Manavgat Side'de bisiklet, koşu, trekking, yüzme ve gülle atma sporu yaptığını kaydetti.

Ottmann, ''Manavgat 15 yıl içinde deniz, kum ve güneş turizmi yanı sıra eko ve spor turizminde çok büyük mesafe katletti. Pandemi nedeniyle 2020'de Alman futbol, bisiklet takımları ile Oryantiring(Koşarak yön bulma) takımları gelmesede 2021'de gelecektir. Özellikle Titreyengöl -Sorgun bölgesi bisiklet sporu turizmine bağlı bisiklet oteli sayısının artacağına inanıyorum. Manavgat spor ve eko turizminde bu şansını çok iyi değerlendirmeli. '' ifadesinde bulundu.

Manşetler

Türkiye AB'ye öncelikli meslekleri iletti
Salda Gölü, Dünya Jeolojik Miras Listesi'ne girdi
İngilizler: Hayatımızın en heyecan verici deneyimiydi
En turistik kent, Brugge'dan Airbnb'ye yasak hazırlığı
Pamukkale, yılın ilk 8 ayında 1 milyon 700 bin kişiyi ağırladı
Samsun'a ziyarette yüzde 50’ye varan artış yaşanıyor
Konaklama tercihlerini çevre dostu uygulamalar belirliyor
Çekya, aşırı turizme karşı Airbnb kısıtlamaları getiriyor
Gecelik oda fiyatı 1000 doların üzerinde olan oteller çoğaldı
THY’den indirimli bilet kampanyası