Malezya'da 400 milyon yıllık mağara tapınağa yürüyen merdiven

Malezya'daki eski bir Hindu dini alanının koruyucuları, tapınak ve mağara tapınaklarına giden 272 basamağı tırmanamayan veya çıkmak istemeyen ziyaretçiler için alternatif olarak bir yürüyen merdiven kurmayı planlıyor.

KUALA LUMPUR - Batu Mağaraları Malezya'nın en popüler turistik yerlerinden biridir. Bazı ziyaretçiler için cazibenin bir kısmı, zirvedeki inanılmaz kireçtaşı mağaralarına ulaşmak için 272 basamağı tırmanıp fethetmektir.

Malezya'daki eski bir Hindu dini alanının koruyucuları, tapınak ve mağara tapınaklarına giden 272 basamağı tırmanamayan veya çıkmak istemeyen ziyaretçiler için alternatif olarak bir yürüyen merdiven kurmayı planlıyor.

Batu Mağaraları Malezya'nın en popüler turistik mekanlarından biridir. Hindu ibadetçileri için dini bir mekan olarak hizmet veriyorlar ve her yıl yıllık Thaipusam festivalinin odak noktası oluyorlar .

Başkent Kuala Lumpur'un birkaç kilometre kuzeyinde yer alan sitenin yaklaşık 400 milyon yaşında olduğu düşünülüyor ve onu Instagram kullanıcıları arasında popüler hale getiren yüksek gökkuşağı merdivenleriyle kolayca tanınabiliyor.

Tepedeki kireçtaşı mağarasında yer alan tapınağa ulaşmak için ziyaretçilerin şu anda 272 basamağı tırmanması gerekiyor.

Sitenin yönetim komitesi sözcüsü Cuma günü düzenlediği basın toplantısında, yürüyen merdiven eklenmesinin siteyi "daha erişilebilir hale getireceğini" söyledi.

Tapınak komitesi başkanı R. Nadarajah, "Bu (yürüyen merdiven) merdivenleri çıkamayan engelli ve yaşlıların ana tapınağa ulaşmasına olanak tanıyacağı için hükümetin bize yardımcı olacağını umuyoruz" dedi.

Nadarajah, yürüyen merdivenin yanı sıra yeni bir "çok amaçlı salonun" inşaatının bu yıl 25 Ocak'a denk gelen Thaipusam festivalinden sonra başlayacağını da sözlerine ekledi.

Nadarajah, salonun yaklaşık 35 milyon Malezya'ya (7,5 milyon dolar) mal olacağının tahmin edildiğini söyledi. Yürüyen merdivenin ne kadara mal olacağını söylemedi.

Batu Caves'teki Sri Subramaniar Swamy tapınağına çıkan merdivenlerdeki ziyaretçiler.

Malezya'yı ziyaret eden turistler, tapınağın organizasyon komitesinin bölgeye daha fazla insan çekme çabasının bir parçası olarak boyanan ünlü gökkuşağı merdivenlerini görmek için Batu Mağaraları'na akın ediyor.

Batu Mağarası yetkilileri, stratejinin işe yaradığını söyleyerek, renkli merdivenlerin Instagram kullanıcıları arasında popüler hale geldiğine dikkat çekti.

Ancak yenileme çalışmaları Malezya Miras Kurulu ile de tartışmalara yol açtı ve bu kurul, basamakların yenileme onaylanmadan önce boyandığını söyledi.

Manşetler

Efes Antik Kenti'nde Gece Müzeciliği konserlerinin ilki başlıyor
Fed, faizi yüzde 4,75-5,00 aralığına çekti
AB’nin sınır kontrolü kararı: Vize bile yetmeyebilir
Swiss Days İstanbul'da 'Gelecekteki Yolunuzu Tasarlayın'
İstanbul-Ankara arasına daha hızlı tren geliyor
The Times'ın en iyi plaj tatili listesinde Fethiye yer aldı
Corendon Airlines, İstanbul Kürek Festivali'ne destek veriyor
Hititlerden mağarası koah’a şifa olacak
Samsun’un en büyük tatil köyü geliyor
Ünlü hamburger devi BurgerFi iflas bayrağını çekti