Mağara kilise St.Pierre'de noel

İlk mağara kilise olan Saint Pierre'de bir araya gelen Antakyalı Katolik Hıristiyanlar, çocuklar tarafından sahnelenen Hz. İsa'nın doğumunu izledi.

HATAY -Hatay'ın merkez ilçesi Antakya'da Hıristiyanlar, Hazreti İsa'nın doğum günü 24 Aralık'ta Noel kutlamalarını ayinler ile gerçekleştirdi.

İlk mağara kilise olan Saint Pierre'de bir araya gelen Antakyalı Katolik Hıristiyanlar, çocuklar tarafından sahnelenen Hz. İsa'nın doğumunu izledi. Ardından çocuk korosu tarafından seslendirilen ilahilere eşlik edildi. Anadolu Katolik Kilisesi episkopsu Mgr. Luigi Padovese tarafından yönetilen ayinde dualar eden Hıristiyanların Noel kutlaması bir buçuk saat sürdü.

 



Anadolu Katolik Kilisesi episkopsu Mgr. Luigi Padovese, yaklaşık 50 kişinin katıldığı ayinde yaptığı duada, "Barışın yalnızca insanların çabaları ile gelmez. Barışın gelmesi için Allaha dua etmeliyiz. Bu gün kutladığımız Noel'in Türkiye'ye ve Dünyaya barış getirmesini diliyoruz." dedi.

 

Hıristiyanların ilk kilisesi olma özeliği taşıyan Saint Pierre'de Noel'i böyle bir mekanda kutlamalardan dolayı çok mutlu olduklarını söyleyen Katolik Betül Candaş, önümüzdeki yıllarda da Noel'i aynı mekanda kutlama dileğinde bulundu.

 

Manşetler

Turizm profesyonelleri Antalya ATF 2024'te 6'cı kez buluştu
WTM London 2024, En Büyük Etkinlik Olacak
WTM London'da Katherine Ryan kapanış konuşmacısı olacak
WTM London, Seyahatte DEAI'yi teşvike öncelik verecek
WTM London 2024’te Yenileyici Turizm ön palana çıkacak
WTM 2024'te 60'tan fazla konferans yapılacak
Turizme dair her şey ATF24 panellerinde konuşulacak
Corendon Airlines, Anadolu Efes ile film yaptı
NG Hotels, 2024 World Luxury Awards’ta 12 ödül aldı
Binlerce yıldır kesintisiz suları akan çeşmeler