Londra'da Türk milletvekilleri

İşadamı Hüseyin Özer'in sahibi olduğu Sofra Restoran'daki yemeğe Türk kökenli milletvekilleri iye Başbakan Erdoğan'ın kızı Sümeyye Erdoğan katıldı

Mustafa Köker-Türkiye Turizm


LONDRA -İngiltere'nin başkenti Londra'da Türk eğitimciler tarafından kurulan Professional Network Derneği'nin düzenlediği yemekte İşçi Partisi milletvekili adayı Funda Pepperell, Enfield Belediye Meclis üyelerinden Ahmet Karahasan ve Ertan Hürrer katıldı. Toplantıya katılanlar arasında Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın London School of Economics'da okuyan kızı Sümeyya Erdoğan, Tarım ve Köyişleri Bakanı Mehdi Eker'in kızı Zeynep Eker de vardı.



Londra'da faaliyet gösteren Professionals Network adlı kuruluş, İngiltere'de aktif politika yapan Türk kökenli politikacılarla iş dünyası ve akademisyenleri biraraya getirdi. Yemekli toplantıya İşçi Partisi Basingstoke Milletvekili adayı Funda Pepperell, Muhafazakar Partili Enfield Belediye Meclis Üyesi Ertan Hürer, İşçi Partili Enfield Belediye Meclis Üyesi Ahmet Karahasan katıldı. Daha önce katılacağını bildiren İşçi Partisi Milletvekili adayı Ayfer Orhan ile Haringey Belediye Meclis Üyesi Nilgün Canver'in katılmaması şaşkınlıkla karşılandı. Liberal Partili Milletvekil adayı Meral Ece ise aynı anda önceden planlanmış bir toplantı dolayısıyla toplantıya katılamadı.



Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın LSE'de okuyan kızı Sümeyya Erdoğan, Tarım ve Köyişleri Bakanı Mehdi Eker'in kızı Zeynep Eker, Imperial Kolej'de dekanlık yapan Prof. Dr. Erol Gelenbe ve müzisyen eşi Deniz Arman Gelenbe, Başkonsolos Yardımcısı Sunay Dizdar, KKTC Londra Temsilcisi Dilek Yavuz Yanık, Eğitim Müşeviri Muhammed Şeviker, Konsey Başkanı Akmen Sıtkı da hazır bulundu.

Londra'nın St. John's Wood bölgesindeki Sofra Restaurant'ta "Bayram ve Yeni Yıl Yemeği" adı altında düzenlenen toplantıya organize eden Professionals Network Başkanı Cem Kabak, amaçlarının Türk kökenli politikacıların İngiltere yerel ve merkezi yönetiminde daha fazla temsil edilmesine katkı sağlamak olduğunu belirterek, bu gibi etkinliklerle politikacıları bu ülkedeki profesyonellerle birararaya getirmek olduğunu kaydetti.

TÜRÇE İKİNCİ DİL OLDU

Toplantıda söz elen Muhafazakar Parti Enfield Belediye Meclis Üyesi Ertan Hürer, geçen seçimlerde Kuzey Hackney bölgesinden partisi tarafından milletvekili adayı gösterildiğini belirterek, "seçilemeyeceğim bir bölgeden aday gösterildim. Seçilemeyeceğimi bile bile kabul ettim ve seçimlere girdim. Amacım Türk politikacıların varlığını ortaya koymaktı" dedi. Çocukluğunda okulda kendisi ve kardeşi dışında Türk öğrenci bulunmadığını hatırlatan Hürer, "ama şimdi aynı bölgede Türkçe, İngilizce'den sonra en çok konuşulan ikinci dil. Enfield bölgesinin yüzde 20'sini Türk nüfusu oluşturuyor. Londra'nın birçok bölgesinde artık yerel yönetimlerde Türklerin varlığı ve etkinliği artıyor. Bunu merkezi yönetime de taşımak bizim elimizde, biraz daha politika ile yakından ilgilenirsek başarmamamız için sebep kalmaz" diye konuştu.

Toplantıya katılanlar bu gibi etkinliklerin, İngiltere'deki Türkleri aktif politikaya katılımını artırmak için sık sık tekrarlanması dileğinde bulundular.

Manşetler

Turizm profesyonelleri Antalya ATF 2024'te 6'cı kez buluştu
WTM London 2024, En Büyük Etkinlik Olacak
WTM London'da Katherine Ryan kapanış konuşmacısı olacak
WTM London, Seyahatte DEAI'yi teşvike öncelik verecek
WTM London 2024’te Yenileyici Turizm ön palana çıkacak
WTM 2024'te 60'tan fazla konferans yapılacak
Turizme dair her şey ATF24 panellerinde konuşulacak
Corendon Airlines, Anadolu Efes ile film yaptı
NG Hotels, 2024 World Luxury Awards’ta 12 ödül aldı
Binlerce yıldır kesintisiz suları akan çeşmeler