Londra'da 'Anadolu insanı' sergisi

Türkiye'de yaşayan ünlü İngiliz heykeltıraş David Gregeen ile Türk fotoğrafçı Timurtaş Onan Londra'da 'Anadolu insanı' temalı sergi açtı

LONDRA -Türkiye'de yaşayan ünlü İngiliz heykeltıraş David Gregeen ile ulusal ve uluslararası alanda çalışmalarıyla tanınan Türk fotoğrafçı Timurtaş Onan Londra'da sergi açtı. Timurtaş Onan ve David Gregeen'in birlikte The Royal Geographical Society'de açtıkları 'Anadolu insanı' temalı sergiye Türkiye'nin Londra Büyükelçisi Yaşar Alpogan da katıldı.

17 Aralık 2007 tarihine kadar devam edecek olan sergide Anadolu insanının sıradan hayatını yansıtan karelerin yanında çocuklar, köy kadınları ve kraliçelerin fotoğraf ve bronz heykelleri de yer aldı. Sergiden kazanılan gelirin de İstanbul'daki Umut Çocukları Vakfı'na bağışlanacağı açıklandı.

 

Ünlü heykeltıraş David Gregeen daha önce aralarında Kraliçe II. Elizabeth, Papa II. John Paul, İngiltere Eski Başbakanı Margaret Thatcher gibi birçok ünlünün büstünü yaptı. Zamanının büyük çoğunluğunu Türkiye'de Akdeniz bölgesindeki evinde geçiren David Gregeen, Anadolu'nun kendisi için önemli bir kaynağı olduğunu ifade ediyor.

 

Cihan'a konuşan David Gregeen, Timurtaş Onan ile bir sergi açma fikrinin ise 7 yıl öncesine dayandığını söyledi. Daha önce "Türk Fotoğrafçıları Kütüphanesi"nin yayın yönetmenliğini üstlenen Timurtaş Onan ise, en çok ses getiren çalışmalarının başında "Nights On Beyoğlu" adlı çalışması oldu. Bu çalışması Fransız Kültür Merkezi'nde yer almıştı.

Manşetler

Türkiye AB'ye öncelikli meslekleri iletti
Salda Gölü, Dünya Jeolojik Miras Listesi'ne girdi
İngilizler: Hayatımızın en heyecan verici deneyimiydi
En turistik kent, Brugge'dan Airbnb'ye yasak hazırlığı
Pamukkale, yılın ilk 8 ayında 1 milyon 700 bin kişiyi ağırladı
Samsun'a ziyarette yüzde 50’ye varan artış yaşanıyor
Konaklama tercihlerini çevre dostu uygulamalar belirliyor
Çekya, aşırı turizme karşı Airbnb kısıtlamaları getiriyor
Gecelik oda fiyatı 1000 doların üzerinde olan oteller çoğaldı
THY’den indirimli bilet kampanyası