Lokantacılara hijyen eğitimi

Side Tarım İlçe Müdürlüğü gıda mühendisleri, kafeterya, lokantalarda servis yapan personelie hijyene uymaları için eğitim verdi.

Abdurrahman Büyükkeskin/Cihan


ANTALYA -Antalya'nın Manavgat ilçesi Side beldesinde Tarım İlçe Müdürlüğü gıda mühendisleri, turizm sezonu öncesi kafeterya, lokantalarda mutfakta çalışan ve servis yapan personele asgari hijyen şartlarına uymaları için eğitim verdi.

Üretim izni olmayan ve son kullanma tarihi geçmiş ürünleri satanlar işletmeler hakkında bin 286 YTL ile 6 bin 344 YTL arasında para cezası yazdıklarını belirten Manavgat Tarım İlçe Müdürlüğü gıda mühendisi Tülin Erol, sağlık korunması ile ilgili yasaları ihlal edenler içinde 25 bin 376 YTL para cezası kestiklerini söyledi.

 

Turizm sezonu öncesi Manavgat'ta tüm lokantaların mutfaklarını denetleyeceklerini belirten Tülin Erol, lavolarda sıvı savun ile kağıt havlu bulundurmanın yasal zorunluluk olduğunu ifade etti.

 

Lokantaların pazar alışveriş ve kiler sorumlularının malzeme alırken üretim izni olup olmadığı ile son kullanma tarihlerinin geçip geçmediğini kontrol etmelerini isteyen Tülin Erol, üretim izni olmayan yerlerden malzeme alınıp toplu yerlerde tüketiminin 5179 sayılı Gıda Kanunu gereğince yasak olduğunu kaydetti.

 

Manavgat Tarım İlçe Müdürlüğü gıda mühendisleri Side Lokantacılar ve Kaferteyacılar Derneği derneğininin Side Öğretmenevi'nde düzenlediği 'Temiz Şartlar Hizmet Vermek' isimli konferansla lokanta ve restaurant çalışanlarını bilgilendirme bilgilendirdi.

 

Tülin Erol, "Denetimlerimizde insan sağlını hiçe sayan ve riske atan hiç bir işletmenin gözünün yaşına bakmayacağız. Lokantaların mutfak kısmında bölümünde bulunan çöp kutuları basmalı(pedallı) olmak zorunda. Lokanta ve restauranların içerisinde akvaryum dışında kedi ve köpek beslenmesi içeri alınması hijen açısından kanunen yasak. Denetimlerde çoğu kez görüyoruz müşteriye salata servisi yapan personel salatayı tabağa eli koyuyor. Mutfakta çalışan bütün personelin elinde eldiven ve başında kıl koruyucu bone olmak zorunda. Asgari hijen şartlarına uymayan işletmelere para cezası yanında kapatma cazası da kesiyoruz. Domuz mamülü satan işletmeler etin veya salamının muhafazasını ayrı bir dolapta yapmalı. Ayrıca üzerine ürünün domuz eti olduğu belirtilerek tavası, tabağı, bıçağı, kaşığı, çatalı ve kullanılan yağı ayrı olmalıdır." diye konuştu.

 

Manşetler

Turizm profesyonelleri Antalya ATF 2024'te 6'cı kez buluştu
WTM London 2024, En Büyük Etkinlik Olacak
WTM London'da Katherine Ryan kapanış konuşmacısı olacak
WTM London, Seyahatte DEAI'yi teşvike öncelik verecek
WTM London 2024’te Yenileyici Turizm ön palana çıkacak
WTM 2024'te 60'tan fazla konferans yapılacak
Turizme dair her şey ATF24 panellerinde konuşulacak
Corendon Airlines, Anadolu Efes ile film yaptı
NG Hotels, 2024 World Luxury Awards’ta 12 ödül aldı
Binlerce yıldır kesintisiz suları akan çeşmeler