Lezzet şenliği hazırlıkları sürüyor

23-25 Mayıs'ta Safranbolu ’da yapılacak 3. Geleneksel Lezzetler Şenliği için hazırlıklar her ay farklı bir ilçede düzenlenen şenliklerle devam ediyor.

KARABÜK- Anadolu Halk Mutfağı Derneği'nce düzenlenen Geleneksel Lezzetler Şenliği’nin üçüncüsü Karabük Valiliği ile Safranbolu Belediyesi'nin ev sahipliğinde, 23-25 Mayıs'ta Safranbolu ’da gerçekleştirilecek.
3. Geleneksel Lezzetler Şenliği için hazırlıklar her ay farklı bir ilçede düzenlenen şenliklerle devam ediyor.
Bulak Köyü ve Yenice ilçesinde yoğun katılımla gerçekleştirilen şenliklerin üçüncüsü "Bandırma Şenliği" adı altında Eflani Belediye Başkanı İbrahim Ertuğrul ile Safranbolu Belediye Başkanı Nihat Cebeci'nin ev sahipliğinde gerçekleştirildi.
Eflani'de gerçekleştirilen Bandırma Şenliği'ne Karabük Valisi Can Direkçi, Karabük Emniyet Müdürü Zekeriya Kahraman, Eflani Kaymakamı Erol Tanrıkulu, Safranbolu Belediye Başkanı Nihat Cebeci, Eflani Belediye Başkanı İbrahim Ertuğrul, Yenice Belediye Başkanı Mustafa Akay, Ovacuma Belde Belediye Başkanı Abdullah Deniz, Karabük Kültür ve Turizm Müdürü İbrahim Şahin ile çok sayıda davetli katıldı.
Bandırma şenliklerinin bir çok yörede düzenlendiğini ancak en güzelinin Eflani ilçesinde gerçekleştirildiğini söyleyen Eflani Belediye Başkanı İbrahim Ertuğrul " Hindi eti besin değeri yüksek, kolesterolü düşük beyaz et grubunda yer alıyor. En lezzetlisi de ülkemizde ün yapmış olan ilçemizde yetişen hindiden yapılıyor," dedi.
Safranbolu Belediye Başkanı Nihat Cebeci de konuşmasında şenliğin yakınlaşmayı, paylaşmayı ve en önemlisi el sıkışmayı oluşturduğunu kaydetti.
Karabük Valisi Can Direkçi ise Eflani ilçesinin geçmişten bugüne kadar gelen çok önemli gelenekleri olduğunu ve yaşatılmaya çalışıldığını belirtti.
Konuşmaların ardından Vali ve beraberindekiler, Eflani hindisinden yapılan bandırmayı afiyetle yedi.

Manşetler

Antalya Turizm Fuarı’nda Kemer turizmi farklı tanıtıldı
Turizm profesyonelleri Antalya ATF 2024'te 6'cı kez buluştu
Antalya bisiklet turizminde cazibe merkezi haline gelecek
Hollanda ünlü kalp cerrahi Türk’ü 100 yaşında kaybetti
WTM London 2024, En Büyük Etkinlik Olacak
WTM London'da Katherine Ryan kapanış konuşmacısı olacak
WTM London, Seyahatte DEAI'yi teşvike öncelik verecek
WTM London 2024’te Yenileyici Turizm ön palana çıkacak
WTM 2024'te 60'tan fazla konferans yapılacak
Turizme dair her şey ATF24 panellerinde konuşulacak