Leros Adası’nda lezzeti keşfettik

Turgutreis’e Katamaran Bot ile 45 dakika uzaklıkta olan Leros adasını ve balık restoranlarını keşfettik. Hala Türk kültürünü koruyan torunlarını gördük.

ZAFER BAYKAL-TÜRKİYE TURİZM
LEROS / BODRUM -
Ekonomik krizdeki komşu Yunanistan,keşfedilmemiş adalarına hudut kapıları açarak turist kazanmak için çaba gösteriyor.Bu adalardan biri de Turgutreis’e Katamaran Bot ile 45 dakika uzaklıkta olan Leros adası. Bu küçük ve şirin ada buram buram ege kokuyor.





İtalyan istilası sırasında adadan kaçan Yunanlılar, İzmir, Kuşadası, Çeşme ve Söke gibi Türkiye’nin belli başlı yerlerine sığınmışlar. İstila sona erdikten sonra Leros’a dönen Yunanlılar, Türkiyede kaldıkları süreçte öğrendikleri Türk kültüründen bazı örnekler, adada torunları tarafından yaşatılıyor.







LEROS DENINCE BALıKSıZ OLMAZ

Leros adasının ilk Türk turistleri, yatları ile ege turuna çıkanlardan oluşmuş.Türkiye’nin tanınmış iş adamlarının ziyaret ettiği bu küçük fakat şirin ada Balık Restoran’ları ile adeta lezzetin durağı olmuş.O lezzet durağından biride,Limana 100 metre mesafedeki Fish Tavern Bourtzi.Symi adasındaki
Dünyaca tanınmış Manos Restoran’ın sahibinin kardeşi olan Michael Magkos tarafından bu sene açılan bu güzel Balık Tavernası, Leros burçlarının hemen altında olmasından dolayı Bourtzi (Burç) adı ile tanınıyor.



MICHAEL MAGKOS LEZZET DAĞıTAN BIR ŞEF
Symi Manos Restoran’ta 13 sene mutfak şefliği yapan Magkos, artık kendi mekanını açmanın zamanı geliğini düşünerek, ağabeyi ile helalleştikten sonra, şimdi kendi restoranı olan Fish Taverna Bourtzi ile lezzet dağıtmaya devam ediyor.Nişanlısı Marina Nousi ile beraber çok iyi bir ekip oluşturan Michael Magkos, yaptığı özel mezeler ile Türk misafirlerini ağırlamaktan çok mutlu olacağını belirterek, her türlü balık çeşitlerini tatmaları için misafirlerini beklediklerini söyledi. Turkiyeturizm.com olarak bizde Magkos’un misafiri olduk ve o güzel lezzetlerden tatma fırsatımız olmuş oldu. 



Manşetler

Türkiye AB'ye öncelikli meslekleri iletti
Salda Gölü, Dünya Jeolojik Miras Listesi'ne girdi
İngilizler: Hayatımızın en heyecan verici deneyimiydi
En turistik kent, Brugge'dan Airbnb'ye yasak hazırlığı
Pamukkale, yılın ilk 8 ayında 1 milyon 700 bin kişiyi ağırladı
Samsun'a ziyarette yüzde 50’ye varan artış yaşanıyor
Konaklama tercihlerini çevre dostu uygulamalar belirliyor
Çekya, aşırı turizme karşı Airbnb kısıtlamaları getiriyor
Gecelik oda fiyatı 1000 doların üzerinde olan oteller çoğaldı
THY’den indirimli bilet kampanyası