Laleli'de 2015 şenliği yaşandı

Laleli Otelciler Platformu’nun, “Yeni Yıla Hoşgeldin” partisinde yenildi, içildi, eğlenildi, şarkılar söylendi, halay çekildi, horon tepildi ve eğlencenin doruğuna çıkıldı.

ÖZKAN ALTINTAŞ-TÜRKİYE TURİZM
İSTANBUL-
Laleli Otelciler Platformu’nun, Grand Washington Oteli’nde düzenlediği “Yeni Yıla Hoşgeldin” partisinde yenildi, içildi, eğlenildi, şarkılar söylendi, halay çekildi, horon tepildi ve eğlencenin doruğuna çıkıldı. 2015" hoşgeldin pastası kesildi.





Türk halkının yakınması ve ahlayıp oflaması boldur. Bazen çalışıp didinmekten, bazen de aylaklıktan bunalır, canı sıkılır. Yine bacasından duman tüter ve puflayıp durur. Ama eğlence deyince kimseye sıra bırakmaz. Derdini, tasasını nasıl unutur. Nasıl ferahlayıp coşar. Hoplayıp zıplar.
Laleli Otelciler Platformu'nun gecesinde de sazlar çalmaya başlayınca herşey değişti. Kuzu Kuzu, Yanayım Yanayım, Hoşgeldin Yar,  Deliloy, Kara Üzüm Habbesi, Kara Çalı, Abe Kaynana, Trabzon Kolbastısı, Samanyolu ve Anadolu’nun bağrından kopup gelen müziklerden daha niceleri salonda bulunanları coşturdu.
İşte Laleli Otelciler Platformu’nun 2015’I karşılama partisi böyle oldu. Geceye katılan toplam 165 kişi doyasıya eğlendi. Herkes costu. 2014'ü unuttu ve 2015'e "Hoşgeldin" dedi.







Gecenin yıldızı “Nasıl geçti habersiz” adlı şarkısı ile sahne alan Ramada Taksim Oteli’nin Genel Müdürü Ali İmdat Uçar oldu. Ali İmdat Uçar daha sonra geleneksel hale gelen "uçar" oyunu ile sahneye çıkarken Sedhad Uslan ona eşlik etti. 


Noel kızlar oldular

Gecenin şık hanımlarında Grand Ons Oteli Genel Müdürü Ayten Tak ile Karnak Turizm Genel Müdür Yardımcısı Ayşe Demir’i saymadan geçemeyiz.


Laleli ekibi gördüğünüz gibi havada ve uçuyorlar. Birazdan oturacaklar...


Bu da Laleli'nin oturmuş hali. Ama yerlerinde durmuyorlar


Ramazan Yalçındağ sazlardan şarkı istiyor. "Bira katıksız gitmiyor. İyi bir şeyler çalın" diyor. Bayram Gülcan rakı bardağını kaldırmış "2015'in şerefine" diyor. Cumali Taner şarkıya devam ediyor. 


İşte Laleli korosu... Sazlar çalıyor Laleli Sanat Müziği Korosu eşlik ediyor. Ama sistem farklı. Sıra gecesi gibi dizilmişler. Önlerinde malzeme ve söylüyorlar.


sesine güvenen oturdu ve şarkılara eşlik etti.



Geceyi ateşleyen Bayram Gülcan, Cumali Taner ve Ramazan Yalçındağ oldu. Önce yerlerinde oynadılar. Sonra pistten inmediler. Halaylar darken, soluğu yerde aldılar Güneydoğu usulü halka şeklinde bağdaş kuruldu içkiye ve şarkıya orada devam edildi. TUROB Başkanı Timur Bayındır "Bu kadar oturana bir oynayan lazım" diyerek soluğu pistte aldı.



Üzerinde Laleli Otelciler Platormu yazan yeni yıl pastanın mumu hep birlikte üflendi ve  alkışlarla TUROB Başkanı Timur Bayındır, Tarkan Akyüz, Ayten Tak ve Grand Washingon Oteli Yönetim Kurulu Üyesi Yusuf Şereoğlu tarafından kesildi.


Tarkan Akyüz, Grand  Washington'un sahibi Yusuf Şerefoğlu'na söz verinde bir şeyler söylemek istedi. Sözleri karışınca Yusuf Şerefoğlu "Beni içki içtiğim zaman konuşturmayın. Ne diyeceğimi şaşırıyorum"dedi. Bunun üzerine Tarkan Akyüz "Merak etme bende mikrofonu elime alınca ayıkken bile konuşmayı beceremiyorum" dedi.








Feride Çetinkaya, Ayten Tak, Tarkan Akyüz



Laleli Otelciler Platformu Başkanı Tarkan Akyüz ise gecede bir dakika ile mikfofonda konuşma rekoru kırdı. Ayhan Hacıbektaşoğlu “Bizim başkan konuşmaz ama iyi oynar” dedi. Haklı çıktı. Tarkan Akyüz gece boyunca yerinde durmadı. Eğlence geç saatlere kadar sürdü. Herkes 2015’in gelişini neşe ile kutlamada eğlencenin doruğuna vardı.



KATILIM YÜKSEK OLDU

Laleli Otelciler Platformu Başkanı Tarkan Akyüz ve yönetim kurulu üyelerinin daveti, Grand Washington Oteli sahibi BYB Turizm’in Yönetim Kurulu Üyesi Yusuf Şerefoğlu ile otelin genel Müdürü Özkan Deli’nin evsahipliğinde düzenlenen eğlenceye Turistik Otelciler Yatırımcılar ve İşletmeciler Birliği-TUROB Başkanı Timur Bayındır’da katıldı.
İlos Turizm ve Uslan Hotels Grubu Başkanı Serhad Uslan, Ramada Taksim Oteli Genel Müdürü Ali İmdat Uçar, Point Taksim Oteli Genel Müdürü Nuri Kalyoncu, The Pharma Hotel Genel Müdürü Mustafa Kılaç, Thistle Travel Müdürü Osman Öztürk, Karnak Turizm Genel Müdür Yardımcısı Ayşe Demir, Tamgör Turizm’den Serap ve Orhan Değirmenci, Morava Turizm’den Sabahat Memnun ile seyahat acentelerinin temsilcileri Laleli otelcilerinin gecesinde birlikte oldular.

SAZLAR 5 SAAT DURMADAN ÇALDI
Toplam 120 odası bulunan ve yenilenen Grand Washington Oteli’nin teras katında düzenlenen eğlencede sahne alan saz heyeti ise yaklaşık 5 saat boyunca hiç durmadan herkesin istediği şarkıları ve oyun havalarını çalarak gecenin neşeli geçmesini sağladı. Bir yandan otelin ikram ekibi konuklara çeşitli yiyecek ve içecek ikramında bulundu. Arda Bağcılık’tan Yavuz Saç, konuklara Edirne’nin özel üzümlerinden yapılan Merlot, Cabarnet, Savignon şaraplarından ikram etti.



TİMUR BAYINDIR: TUROB’LA BİRLİKTE OLUN KİMSE KARŞINIZA ÇIKAMAZ

TUROB Başkanı Timur Bayındır, Laleli Otelciler Platformu Başkanı Tarkan Akyüz ile sahnede yer alarak “Turizmin geleceğini burada buluşturdunuz. Sizler TUROB’un parçasısınız. Bizimle beraber olursanız kimse karşınıza çıkamaz” dedi.



TUROB BENSİZ’DE OLACAKTIR

Timur Bayındır, TUROB’un hep olacağını belirterek “Bir gün TUROB bensiz de olacak. Ama her yer TUROB’tur. Her çağırınızda geleceğiz. Bizim işimiz sizlerle olmaktır” diyerek sözlerini şöyle sürdürdü.



MEHMET ZELZELE, HÜSEYİN ŞAHİN’İ UNUTMAYIN

“TUROB olarak, Laleli’nin önemini bilerek Eyfel Oteli’nin sahibi rahmetli Mehmet Zelzele’yi yanımıza aldık. Mehmet Zelzele, Laleli için çok şey yapmıştır. Ona kimse Mehmet bey demez Mehmet Zelzele derdi. Bir de Hüseyin Şahin vardı. Onu da yanımıza aldık. Hatta TUROB’a başkan bile yaptık. Bu insanlar bize ve herkese Laleli’yi sevdirdi. Onların hakkı ödenemez. Hep yadetmek zorundayız. Biz onlarla buralara yerleşen eski kafayı kırdık. Onları unutmayın.”



SERHAD USLAN: LALELİ TURİZMİN LOKOMOTİFİDİR

İlos Turizm’in sahibi ve birisi Kuşadası, diğeri Uludağ’da gerisi ise İstanbul’da bulunan, kendi deyimiyle “3 buçuk otelin sahibi” olan Uslan Hotels başkanı Serhad Uslan ise “Laleli turizm sektörünün lokomotifi ve bir çok konuda önderidir. Bir çok sosyal projeleri gerçekleştirip herkese örnek oldular. Bize yapamadıklarımızı yaptıkları için Laleli otelcilerine destek olmak ve deneyimlerimizi aktarmak düşer” dedi.



TARKAN AKYÜZ: YENİ LALELİ YARATIYORUZ

Laleli Otelciler Platformu Başkanı Tarkan Akyüz, TUROB ve sektörün önemli isimlerinden aldıkları destekle Laleli’yi özlenen seviyeye getirmek için çalıştıklarını belirterek “İstanbul turizmine yepyeni ışıl ışıl bir Laleli tavuşturmak için çalışıyoruz. En büyük desteğimiz ise TUROB ve onun üyesi olan otelciler ile her zaman yanımızda olan seyahat acenteleri ile turizmin diğer sivil toplum kuruluşlarıdır. Biz enerjimizi onların desteğiyle birleştirerek yeni bir Lalel yaratmak için yola çıktık. Şimdiden Laleli Kalitesi’ni (Quality Laleli) oluşturduk”dedi.




Ayşe Demir, Özkan Altıntaş, Ayten Tak


Çetin Koca, Nuk Travel'in CEO"su eşi Nalan Üstüner Koca için koca bir masayı rezerve etmişti."Ne yapalım o acente. Bize müşteri gönderiyor. Acenteleri hoş tutmak lazım. Ha bir de iki tane çocuğumun annesi... Bu nedenle daha fazla hoş tutmam gerekiyor"dedi.


Victory Hotel'den Nurettin Ağaçcı, Bekdaş Hotel'den Murat Ekinci, Biseton Otel'den Mehmet Ekinci ile çetin Koca, Soner Barım ve arkadaşları 


Dans molasında sohbet bitmedi






Grand Washington Yönetim Kurulu Üyesi Yusuf Şerefoğlu, Turizm Fotğrafçısı Halil Tuncer, Turizm Aktüel dergisi sahibi Hasan Arslan, Hotel Sultanhan Genel Müdürü Enis Akcan, ÖZBİ Başkanı Ufuk Aslan, Laleli Otelciler Platformu Başkanı Tarkan Akyüz, turkiyeturizm.com editörü Özkan Altıntaş


Hep birlimkte "2014'e güle güle", 2015'e "Hoşgeldin" dediler.




Bayram Gülcan, Orhan Değirmenci, Özkan Altıntaş, Osman Öztürk, Halil Tuncer, Arto Işıkçı


Osman Öztürk, Ahu Kul, Meri El... Osman Öztürk "Bak kötü bir şey yazma... Geçen defa yazdıklarının faturasını hala ödüyorum. temizleyemedim" dedi.


Beyaz Saray toplantısında turizmcilerin yuvasını yapmak için inşaata başlamaya karar verin Osman Öztürk dertliydi. Arazıyı bulamadı. Üstelik inşaatın bodrumunu su bastı. Aldığı malzemeler bozuldu. Şimdi yeni inşaat peşinde... Yakında müteahhit olur. "Yahu böyle yazma ciddi sanıyorlar. Bir çok arkadaşım bizi de kooperatif listene yaz diye arıyorlar. Yahu benim inşaattım iki kişilik. Araya biri daha girerse inşaat çöküyor. Anlatamadım gitti" diyor. Osman eski toprak onun çaktığı çiviyi yerinden kimse oynatamaz. Bunu Türk turizminde herkes biir. Genellikle onluk çivi kullanır. Mazallah İstanbul deprem bölgesi bir şey olursa birde onu kurtamk için uğraşırız. Haydi Osman seni kim tutar.(Not: Bu fotoğrafın altını Osman yazacaktı. Ama elleri titriyor galiba... Hala göndermedi. Yine iş bize kaldı) yayındakiler kim mi? Birisi Ahu öbürü Meri... Bugün Eczacıbaşı Yapı Gereçleri Müdürü yok! Aldığı malzemeler çürük çıkınca onu getirmedi galiba...





Serhad Uslan, büyük mücadeleler sonucunda İlos Turizm'i iyi bir yerlere getirdi. Balkanlarda artık İlos konşuluyor. Sonra Fransız Accor'un Türkiye temsilcisi ve Tav Havalimanları Holding"in Yönetim Kurulu Başkanı Hamdi Akın'dan Kuşadası ve Uludağ'da iki otelin işletmesini aldı. Başarılı yıllar geçiren Serhad Uslan, İstanbul'da Gümüşssuyu'nda şirin bir butuk otel daha açtı. Şimdi bir otel daha gelmiş. Artık "Üç buçuk otelim var "diyor. Serhad Uslan Uslan Hotels adı altında gizliden gizliye otel zinciri oluyor. TUROB Başkanı Timur Bayındır, Serhad Uslan'ı yanından ayırmıyor. Serhad Uslan, "Timur Başkandan öğreneceğimiz çok şey var" diyor.


Ramada Taksim Genel Müdürü Ali İmdat Uçar ise "Serhad Uslan'a herşey yakışıyor. Onda özel vasıflar var" diyor.




TUROB Başkanı ile eski ve yeni yönetimi Laleli Otelciler Platformu'nun her toplantısına katılarak her zaman yanlarında olduğunu gösteriyor. 


Grand Washington Oteli'nin servis ekibi verdikleri hizmet ile otelcileri kendilerine hayran bıraktılar.

Manşetler

Turizm profesyonelleri Antalya ATF 2024'te 6'cı kez buluştu
WTM London 2024, En Büyük Etkinlik Olacak
WTM London'da Katherine Ryan kapanış konuşmacısı olacak
WTM London, Seyahatte DEAI'yi teşvike öncelik verecek
WTM London 2024’te Yenileyici Turizm ön palana çıkacak
WTM 2024'te 60'tan fazla konferans yapılacak
Turizme dair her şey ATF24 panellerinde konuşulacak
Corendon Airlines, Anadolu Efes ile film yaptı
NG Hotels, 2024 World Luxury Awards’ta 12 ödül aldı
Binlerce yıldır kesintisiz suları akan çeşmeler