Kutsal emanetler Çeçenistan’da

Çeçenistan Cumhuriyeti başkenti Grozni’ye Hazreti Muhammet’in hayatıyla ilgili 16 kutsal emanet götürüldü.Merkez camiinde ziyarete açık olacak.

GROZNİ- Çeçenistan Cumhuriyeti başkenti Grozni’ye Hazreti Muhammet’in hayatıyla ilgili 16 kutsal emanet getirildi. Burada dört gün kalacak emanetler, bu süre boyunca şehrin merkez camiinde inanlıların ziyaretine açık olacak.
Kutsal emanetler arasında peygamberin saçı, elbisesi ve ayak izi, ayrıca peygamberin yoldaşlarına ve aile üyelerine ait emanetler de buluniyor. Müslüman kutsal eşyalarını Çeçenistan’a Ahmed Bin Muhahammed Al Hazreti getirdi. Anlatılanlara göre Ahmed Bin Muhammed’in atalarına tüm bu eşyalar peygamberin kendisi tarafından sonsuza dek saklanması için verilmiş. Cumhuriyetin Merkez Ahmet Kadirov Camii’nde isteyen herkesin sergilenen emanetlere dokunabileceği özel bir yer hazırlandı. Bu arada Grozni’ye inanlılar gelmeye devam ediyor.
Belirtmek gerekir ki, bugüne kadar Birleşik Arap Emirlikleri’nden Müslümanların bu kutsal eşyaları bir kere bile çıkarılamamıştı. Önümüzdeki günlerde komşu bölgelerden, yakın ve uzak ülkelerden bir çok misafirin burayı ziyaret etmesi bekleniyor.
Çeçenistan’a Müslümanların kutsal eşyalarının getirilmesi son bir yılda ilk kez gerçekleşen bir olay değil. Buna göre, İngiltere Hazreti Muhammet’in kullandığı bir tas ve onun mezarını örten 2 halıyı sonsuza dek saklanması için Çeçenistan’a verdi.

Manşetler

Salomon Cappadocia Ultra Trail’e 73 ülkeden sporcu katılacak
Turistlerin güvenliğini yabancı dil bilen atlı jandarmalar sağlıyor
Avrupa Kuş Gözlem Günü’nde 17 farklı etkinlik yapıldı
Turistler menü fiyatlarına bakmadan sipariş vermiyor
Halk Dansları Festivali'ne 9 ülkeden 800 halk dansçısı katıldı
Rize lezzetleri Gastronomi Günleri’nde tanıtılıyor
Erdal Özyağcılar'a Altın Portakal'da Onur Ödülü' verildi
Ucuz biletin simgesiydi: Dev havayolu şirketi iflas ediyor
İstanbul'da ev almak hayal oldu: Fiyatlar 12 milyon liraya dayandı
Pahalı elektrik otellerin kışın açık kalmasını zorlaştırıyor