Kütahya'da otel binasına yıkım

Gediz ilçesindeki Ilıca Kaplıcaları'nda, 1987 yılında yapımına başlanarak 1999 yılında tamamen durdurulan otel binasının yıkımına karar verildi.

KÜTAHYA -Kütahya'nın önemli termal mekanlarından olan ve Bakanlar Kurulu tarafından "Termal Turizm Merkezi" ilan edilen Gediz ilçesindeki Ilıca Kaplıcaları'nda, 1987 yılında yapımına başlanarak 1999 yılında tamamen durdurulan otel binasının yıkımına karar verildi.

Konuya ilişkin Gediz Belediye Başkanı Mehmed Ali Saraoğlu tarafından yapılan açıklamada, 2001 yılında Gediz Belediyesi'nce işçi prim borcu ve oluşacak işçi prim borçlarına mahsuben SSK'ya devredilen bina inşaatında hiçbir ilerleme yapılmadığı ve inşaatın SSK'dan Maliye Hazinesine devredildiğine dikkat çekildi.

 



"Maliye Hazinesine devredilen otel inşaatını 2007 yılında almak için teşebbüste bulunduk" diyen Başkan Saraoğlu, çeşitli nedenlerle tamamlanamayan ve kullanılmayan otelin, nem oranı fazla jeolojik ortam olan kaplıca alanında bulunması ve inşaat tekniğinin eski teknikle imal edilmesi nedeniyle kullanılamaz hale geldiğini aktardı. İki kere yapı denetim raporu hazırlatılan otel inşaatının yıkımına karar verildiğini söyleyen Saraoğlu, şöyle dedi:

 

"İlk raporda, inşaat halindeki binanın kullanılamayacak kadar deforme olduğu ve yıkılmasının uygun olduğu belirtilmiştir. İkinci rapor ise, bilirkişi yetkisine sahip Pamukkale Üniversitesi Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi İnşat Mühendisliği Deprem Araştırma Laboratuarı tarafından sağlamlık ve depreme dayanıklılık denetimleri sonucu hazırlandı. Yapılan tetkikler sonucunda; otel inşaatının yıkılma tehlikesi ile karşı karşıya olduğu, can ve mal emniyeti bakımından uygun olmadığı, yapının beton kalitesinin çok düşük olduğu, çok sayıda güçlendirilmesi gereken gevrek yapı elemanının bulunduğu ve güçlendirme çalışmalarının epeyce maliyetli olacağı açıklanmıştır."

 

Başkan Saraoğlu, konuya bilimsel ve hassasiyetle yaklaşarak, mülkiyeti maliye hazinesinin olan alanı belediyeye kazandırmak için girişimlerde bulunacaklarını kaydetti.

 

Manşetler

Türkiye AB'ye öncelikli meslekleri iletti
Salda Gölü, Dünya Jeolojik Miras Listesi'ne girdi
İngilizler: Hayatımızın en heyecan verici deneyimiydi
En turistik kent, Brugge'dan Airbnb'ye yasak hazırlığı
Pamukkale, yılın ilk 8 ayında 1 milyon 700 bin kişiyi ağırladı
Samsun'a ziyarette yüzde 50’ye varan artış yaşanıyor
Konaklama tercihlerini çevre dostu uygulamalar belirliyor
Çekya, aşırı turizme karşı Airbnb kısıtlamaları getiriyor
Gecelik oda fiyatı 1000 doların üzerinde olan oteller çoğaldı
THY’den indirimli bilet kampanyası