Kültürel ayrımcılığı yok etme

Bilkent Üniversitesi öğrencileri 'Kültürel Ayrımcılık' konulu AB'nin 18 bin 805 Euro destek verdiği projenin çalışmalarını Antalya'nın Alanya ilçesinde sürdürüyor.

ANTALYA -Bilkent Üniversitesi öğrencileri 'Kültürel Ayrımcılık' konulu Avrupa Birliği (AB) Projesi hazırladı. Dört farklı ülkenin öğrencileriyle ortak hazırlanan proje, kültürel ayrımcılığı yok etmeyi ve ortak bir kültür oluşturmayı amaçlıyor. Öğrenciler, AB'nin 18 bin 805 Euro destek verdiği projenin çalışmalarını Antalya'nın Alanya ilçesinde sürdürüyor.

Bilkent Üniversitesi'nin Toplumsal Duyarlılık Projeleri ve Uluslararası Proje Gurubu öğrencileri, 'Kültürel Ayrımcılık' konulu bir AB Projesi hazırladı. Farklı bölümlerde eğitim gören 13 arkadaş tarafından oluşturulan projeye, Letonya, Slovenya, Yunanistan ve Portekiz olmak üzere 4 farklı ülkeden 24 öğrenci destek veriyor. Öğrenciler, Alanya'nın Konaklı beldesinde bulunan Doğanay Otel'de projenin çalışmalarına devam ediyor. Projenin Türk ve yabancı ortakları Alanya'da yaklaşık 1 hafta çalışacaklar.

 

Bilkent Üniversitesi Uluslararası Projeler Koordinatörü ve aynı zamanda matematik bölümü öğrencisi Er Noyan Çavdar, üniversite eğitim gören 12 arkadaş olarak 'Kültürel Ayrımcılık' konulu proje hazırladıklarını söyledi. Projeyi hazırlayan arkadaşlarının hepsinin farklı bölümlerde okuduğunu kaydeden Çavdar, çalışmasına 2007 yılının mayıs ayında başladıklarını projenin 2007 Kasım ayında AB'nin onayından geçtiğini kaydetti. "Projenin amacı kültürel ayrımcılığı yok etmek ve ortak bir kültür oluşturmak." diyen Çavdar, proje çalışmalarının devam ettiğine işaret etti.

 

Bilkent Üniversitesi'nde eğitim gören Çiğdem Şeftalioğlu ise 'Kültürel Ayrımcılık'ın uluslararası anlamda ilk projesi olduğunu belirtti. Farklı insanlar ve kültürlerin birbirine çok benzediğini kaydeden Şeftalioğlu, "Amacımız kültürel ayrımcılığı yok etmek. Farklı ırktan ve kültürden olan insanların bir arada yaşayabilmesini sağlamak. İnsanları tanıdıkça birbirlerine ne kadar benzediklerini çok iyi anladım. İlk farklı ön yargılarla hareket ediyorduk. Şu anda ise var olan önyargılarımız ortadan kalktı." diye konuştu.

 

Letonya'dan projeye katılan Aiga Tomasse (22), Türkiye ve Türk insanını yakından tanıma imkanı bulduğu için çok mutlu olduğunu söyledi. Kültürel ayrımcılığın dünyanın hiçbir yerinde olmaması gerektiğine inanan Tomasse, Türklerin çok sıcakkanlı ve misafirperver bir millet olduğunu belirtti. Türk arkadaşlarıyla çok iyi anlaştığını ifade eden Tomasse, farklı kültüre sahip öğrenciler olarak bir arada bulunmalarının ayrımcılık yapanlara örnek olması temennisinde bulundu.

Manşetler

Turizm profesyonelleri Antalya ATF 2024'te 6'cı kez buluştu
WTM London 2024, En Büyük Etkinlik Olacak
WTM London'da Katherine Ryan kapanış konuşmacısı olacak
WTM London, Seyahatte DEAI'yi teşvike öncelik verecek
WTM London 2024’te Yenileyici Turizm ön palana çıkacak
WTM 2024'te 60'tan fazla konferans yapılacak
Turizme dair her şey ATF24 panellerinde konuşulacak
Corendon Airlines, Anadolu Efes ile film yaptı
NG Hotels, 2024 World Luxury Awards’ta 12 ödül aldı
Binlerce yıldır kesintisiz suları akan çeşmeler