“Kültür Yolu Festivalli turistik hareketliliği artıracak”

Festivalin Bursa ayağı kapsamında düzenlenen tanıtım toplantısına Bursa Valisi Mahmut Demirtaş (solda) ve Türkiye Kültür Yolu Festivali Direktörü Selim Terzi (sağda) katıldı.

“Kültür Yolu Festivalli turistik hareketliliği artıracak”

Bu yıl Bursa’nın ilk kez ev sahipliği yapacağı Kültür Yolu Festivali’nin lansmanı yapılırken Türkiye Kültür Yolu Festivali Direktörü Selim Terzi, “Şehirlerimizdeki unsurları 12 ay canlı tutup turistik hareketliliği artırmayı hedefliyor, 7’den 70’e herkesi kapsayacak bir etkinlik programı oluşturmaya da özen gösteriyoruz” dedi.

Festivalin Bursa ayağı kapsamında düzenlenen tanıtım toplantısına Bursa Valisi Mahmut Demirtaş (solda) ve Türkiye Kültür Yolu Festivali Direktörü Selim Terzi (sağda) katıldı.

ALİ ŞAHİN/BURSA
Kültür ve Turizm Bakanlığı öncülüğünde hayata geçirilen ve her yıl kapsamı genişletilerek devam eden Kültür Yolu Festivali’nin bu yıl 3. ayağı Bursa’da düzenlenecek. 1-9 Haziran tarihleri arasında düzenlenecek festivalin kentin 50 farklı noktasındaki mekanlar ile şehri saracağını belirten T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı Yaşayan Miras ve Kültürel Etkinlikler Genel Müdürü ve Türkiye Kültür Yolu Festivali Direktörü Selim Terzi, “16 şehirde bu etkinlikleri yerel paydaşlarımızla hayata geçiriyoruz. Her yıl 5 şehri festivale dahil ederek büyüyen bir yapı içerisindeyiz. Şehirlerimizdeki unsurları 12 ay canlı tutup turistik hareketliliği artırmayı hedefliyoruz. Avrupa Festivaller Birliği’ne de üye olarak, festivalimizin uluslararası arenada da tanınmasına katkı sağladık. Hem uluslararası hem de yerel paydaşları sanatseverlerimiz ile buluşturuyoruz. 7’den 70’e herkesi kapsayacak bir etkinlik programı oluşturmaya da özen gösteriyoruz. Festivalimizde ayrıca gastronomiyi de unutmadık. Bursa’da 12 farklı noktada festival lezzet durağı oluşturduk. Ana sahnemiz Yunuseli Havaalanı’nda olacak. Konserler, tiyatro gösterileri, dijital ve geleneksel sergiler gibi birçok etkinliği hayata geçireceğiz” dedi.

“Kentin ekonomisini canlandıracak”

Festivalin düzenlendiği şehirlerin ekonomilerine de önemli katkı sunduğunu belirten Terzi, “Daha önce yaptığımız etkinliklerde özellikle 2. yıldan sonra önemli bir ivme yakalandı. Ağırlıklı olarak yerli olmak üzere yabancı turistler de festivalimize katılım gösteriyor. Bu da o kentteki ekonomiyi hareketlendiriyor. Şehirlerimizdeki festival tarihlerini mümkün mertebe aynı tutarak uluslararası arenada da bilinirliğini kolaylaştırıcı adımlar atıyoruz. Festival kapsamında yabancı basın mensupları ve influencer’lar da Bursa’da olacak ve şehrimizin birçok noktasında şehri tanıtıcı yayınlar yapacaklar” diye konuştu.
Festivalin kentin kültür hayatına hareket getireceğini belirten Bursa Valisi Mahmut Demirtaş ise “Adana valisi iken başlattığımız lezzet festivalinin kente kazandırdıklarını çok net görmüştük. Bu festivalin de şüphesiz Bursa’ya kazandıracağını düşünüyoruz. Kültürel anlamda şehirdeki herkese hitap ettiği gibi oluşturduğu hareketlilik özellikle esnafın yüzünü güldürecek ve kent ekonomisine de canlılık katacaktır” ifadelerini kullandı.

Manşetler

WTM 2024, Londra’ya 200 milyon Sterlin kazandırıyor
ABD’de yarın seçim var: Trump’la Harris kafa kafaya
Avrupa'nın en iyi, farklı altı kış dağ tatili yeri
Araba kiralamada sürücüleri en çok korkutan ülkeler
2025′te seyahat davranışlarında büyük değişim geliyor
Yeniden değerleme oranı yüzde 43.93 oldu.
Rize’de ‘Atmaca Güzellik ve Beceri Yarışması’ düzenlendi
Keşke bütün yıl festival olsa Picasso da var Hanzala da
Dünyanın geleceği Asya’dan doğuyor
Küresel ticaretin en dinamik 14’üncü şehri İstanbul