Kültür turizmi için çok gezmek ve yer görmek şarttır

Antalya Korkutelili Erdem Uysal, genç yaşta 100 ülkeyi gezerek farklı ülkelerin kültürünü yerinde görerek tanımayı sürdürüyor.

ABDURRAHMAN BÜYÜKKESKIN
MANAVGAT/ ANTALYA -
Kültür turizmi araştırmacısı Antalya Korkutelili Erdem Uysal, genç yaşta 100 ülkeyi gezerek farklı ülkelerin kültürünü yerinde görerek tanıyor. Kültür turizmi araştırmacı Korkuteli Anadolu Lisesinde okurken Erasmus Projesi kapsamında proje paydaşı ülkelere giderek başladı. Erzurum Atatürk Üniversitesi Eğitim Fakültesi Almanca Öğretmenliği Bölümünde okurken projeler kapsamında AB ülkelerine gezilerini sürdürmeye devam etti.



Erdem Uysal,"Bizde bir söz var çok okuyan mı bilir, çok gezen mi bilir diye. Bence okuduğu belleğine yer alması turizmde yeni kültürler tanıma ile insan hikayeleri açısından gezme çok önemli. AB Erasmus Projelerin önemli özelliği proje paydaşı ülkelere giderek Türkiye ve yaşadığı şehirden farklı ülkeleri görme ve insanları tanımda katkısı çok büyüktür. Bir öğrencinin bir ülke görmesi çok büyük ufuk açıcı oluyor. Aynı zamanda yabancı dilleri İngilizce,Almanca, Fransızca ve Rusçalari geliştirmiş olur." dedi.

Manşetler

Efes Antik Kenti'nde Gece Müzeciliği konserlerinin ilki başlıyor
Fed, faizi yüzde 4,75-5,00 aralığına çekti
AB’nin sınır kontrolü kararı: Vize bile yetmeyebilir
Swiss Days İstanbul'da 'Gelecekteki Yolunuzu Tasarlayın'
İstanbul-Ankara arasına daha hızlı tren geliyor
The Times'ın en iyi plaj tatili listesinde Fethiye yer aldı
Corendon Airlines, İstanbul Kürek Festivali'ne destek veriyor
Hititlerden mağarası koah’a şifa olacak
Samsun’un en büyük tatil köyü geliyor
Ünlü hamburger devi BurgerFi iflas bayrağını çekti