KKTC’de yeni havayolu kuruluyor

Turizm Bakanı Faiz Sucuoğlu, yeni havayolu şirketi kurmak için çalışma yapıldığını belirtti. Bu şirket kapanan KTHY'nin yerini alacak.

LEFKOŞA-KTHY’nin kapanmasıyla birlikte ulaşımda sıkıntılar yaşandığına dikkat çeken Turizm Bakanı Faiz Sucuoğlu, yeni havayolu şirketi kurmak için çalışma yapıldığını belirtti. Bu şirket kapanan KTHY'nin yerini alacak. Turizm Bakanı Faiz Sucuoğlu, World Travel Market (WTM) Turizm Fuarı’na katılmak üzere gittiği Londra’da Kıbrıs Türk sivil toplum dernekleri ve Türk basınının temsilcileriyle bir araya geldi. Sucuoğlu, Kıbrıs Türk Hava Yolları'nın kapanması ile ulaşımda yaşanan sıkıntıların aşılması amacıyla özel hava şirketi kurulması için çalışmalar olduğunu, iş adamları ortaklığında kurulması düşünülen havayolunun şu anda görüşülüp tartışıldığını söyledi.

Bakan Sucuoğlu İngiltere pazarının KKTC açısından çok önemli olduğunu, bu pazarın daha fazla büyümesi için tanıtma çalışmalarının devam ettiğini söyledi. İngiltere’de bulunan tur operatörleri ile önümüzdeki haftalarda bir toplantı gerçekleştireceğini belirten Sucuoğlu, reklam kampanyasının İngiltere bacağında daha fazla ve daha etkin reklamların hazırlık çalışmasını yapacaklarını ifade etti. 

Manşetler

Türkiye AB'ye öncelikli meslekleri iletti
Salda Gölü, Dünya Jeolojik Miras Listesi'ne girdi
İngilizler: Hayatımızın en heyecan verici deneyimiydi
En turistik kent, Brugge'dan Airbnb'ye yasak hazırlığı
Pamukkale, yılın ilk 8 ayında 1 milyon 700 bin kişiyi ağırladı
Samsun'a ziyarette yüzde 50’ye varan artış yaşanıyor
Konaklama tercihlerini çevre dostu uygulamalar belirliyor
Çekya, aşırı turizme karşı Airbnb kısıtlamaları getiriyor
Gecelik oda fiyatı 1000 doların üzerinde olan oteller çoğaldı
THY’den indirimli bilet kampanyası