Kırsal turizmde bilincin artırılması hedefleniyor

Çeşitli kurum ve kuruluşların çabaları­na akademik olarak katkıda bu­lunmayı amaçlayan Kırsal Tu­rizmin Geliştirilmesi ve Sürdü­rülebilirliğinin Sağlanmasında Paydaş Katkısı TÜBİTAK pro­jesi için çalışmalar başladı.

Kırsal turizmde bilincin artırılması hedefleniyor

Çeşitli kurum ve kuruluşların çabaları­na akademik olarak katkıda bu­lunmayı amaçlayan Kırsal Tu­rizmin Geliştirilmesi ve Sürdü­rülebilirliğinin Sağlanmasında Paydaş Katkısı TÜBİTAK pro­jesi için çalışmalar başladı.
 Kırsal kalkınmanın önemli araçlarından birisi olan kır­sal turizm faaliyetlerinin Adana ve Mersin bölgesinde iyileştiril­mesi, geliştirilmesi ve aksaklık­ların giderilmesine yönelik stra­tejilerin belirlenmesinde çeşitli kurum ve kuruluşların çabaları­na akademik olarak katkıda bu­lunmayı amaçlayan Kırsal Tu­rizmin Geliştirilmesi ve Sürdü­rülebilirliğinin Sağlanmasında Paydaş Katkısı TÜBİTAK pro­jesi için çalışmalar başladı.
Pro­je ile bölgede kırsal turizm sek­törünü geliştirme olanaklarının, kırsal turizm faaliyetlerine katı­lan ve destekleyen tüm paydaş­larla beraber ortaya konulma­sı hedefleniyor.
Proje hakkında DÜNYA’ya konuşan Çukurova Üniversitesi Ziraat Fakültesi Ta­rım Ekonomisi Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Arzu Seçer, küre­selleşen dünyada kırsal alanla­rın sosyal ve ekonomik dezavan­tajlarını giderilmesine ve kırsal alanda sürdürülebilir kalkınma­nın sağlanmasında kırsal kal­kınmanın önemini vurgulayarak amaçlarının paydaş yaklaşımı ile bölgede kırsal turizmi geliş­tirilmesi ve iyileştirilmesi için gerekli unsurları belirlemeyi he­deflediklerini söyledi.

Adana ve Mersin illerinin coğ­rafi, tarihsel, kültürel ve doğal zenginlikleri dikkate alındığın­da kırsal turizm açısından büyük potansiyele sahip olduğunu dile getiren Arzu Seçer, potansiyele rağmen bu illerde turistlerin da­ha çok kitle turizmini tercih et­tiğini kaydetti.

Kırsal turizmin, bölgede sürdürülebilir gelir kay­nağına dönüşmesi için bütünsel bir yaklaşımla tüm paydaşlar ta­rafından kırsal turizmin önemi konusunda farkındalığın ve bi­lincin artırılması, bölge imajının ortaya konulması ve geliştirilme­si ile mümkün olacağını belirten Seçer, “Bu çalışmanın gerçekleş­tirilmesi ile bölgede paydaşların kırsal turizme yönelik bakış açı­ları ve bu sektörün mevcut duru­munun ayrıntılı bir şekilde orta­ya konulması amaçlanmaktadır. Bununla birlikte, bu proje ile ku­rum, kuruluş ve organizasyonla­rın stratejilerini belirlenmesine olanak sağlayacak verileri temin ederek sektöre akademik olarak katkıda bulunulacaktır” dedi.

“Kırsalda yaşam kalitesinin artmasını istiyoruz”

Arzu Seçer, kırsal turizmin ge­lişmesinin, kırsal alanlarda yöre halkının tarımsal üretim geliri ile birlikte alternatif gelir kaynakla­rından daha fazla faydalanabil­mesine olanak sağlayacağını ak­tardı. Seçer, “Bu şekilde, kırsalda yaşam kalitesinin artması, ken­te göçün azalması, kadın girişim­ciliğin artması ve yerinde kırsal kalkınmanın gerçekleşebilmesi­ni sağlamak açısından önemlidir. O yöre açısından ise bölgenin bi­linirliğinin artması ve bölge ima­jının geliştirilmesi bakımından önemli katkıları olacaktır” dedi.

Manşetler

Dünya, Türkiye'yi Ayasofya simgesiyle tanıyor!
Suudi Arabistan’da ilk kez Business Travel etkinliği yapılıyor
Arap turistler Trabzon'da konutlarını satmaya başladı
Şişli'de 5 yıldızlı otel icradan satılık!
Miray Cruises, tatilcileri denizde eğlence ile buluşturuyor
Coral Travel Group’a Polonya’dan “Turizm Kartalı” ödülü
Manavgat Şelalesi'nde turizm sezonu sona erdi
Thai Airways 4.5 yıl sonra Brüksel'e döndü
FAA’dan uçaklara kuş çarpması düzenlemesi geldi
Antalya, turistlerin tercihinde yükselişi sürdürüyor