Kazakların Altın Kartal Festivali

Kazaklar, Çin, Moğolistan ve Rusya sınırları bölgesinde Altay Dağları eteklerinde binlerce yıllık gelenekleri olan “Altın Kartal Avı Festivali’ni sürdürüyorlar.

XINJIANG- Çin’in dağlık bölgesinde Batı Moğolistan’da, Rusya ve Kazakistan sınırları bölgesinde yer alan Altay Dağları eteklerinde Qinghe County dağlarında Kazak kartal avcıları at sırtında avlanarak binlerce yıllık gelenekleri olan “Altın Kartal Avı Festivali’ni sürdürüyorlar.







GENÇ NESİLLERİ TEŞVİK EDİYORLAR
Kazak kartal avciları eğittikleri kartallar ile at sırtında geleneksel kıyafetleri ile genç nesilleri teşvik etmek üzere muhteşem bir görüntü sergiliyorlar.
Yerel Avcılık Topluluğu tarafından düzenlenen “Altın Kartal Avı” festivalinde geleneksel av uygulamalarını teşvik etmek, avcılıktaki kahramanlıklar gösterilmek isteniyor. Çin’in dağlık bölgesinde düzenlenen festivalde gruplar arasında yerel rekabet yaşanıyor.  Yeni nesillerin bu geleneği sürdürmesi amacıyla yapılan festival için yırtıcı kuşlar büyük bir eğitimden geçiriliyor. Kazaklar tarihi geleneklerin sürdürülmesi ve antic geleneklere sadık kalma konusunda çok özen gösteriyorlar.











AVLARININ DERİLERİNDEN KIYFAET YAPIYORLAR
Avcılar kendi kartalları tarafından yakalanan dağ sıçanı, tilki, kurt derisinden yapılan kürk mantolar  ve geleneksel kostümler giyiyorlar. Bu kıyafetlerle dah gösterişli ve saygın görünüme kavuşuyorlar.
Kartallar ise avcının salıvermesi sonucu yaklaşık 200 km hızla uçarak avlarını yakalıyorlar. At sırtındaki avcı ise kartalın avı yakaladığı yere ulaşıyor.  Bu yarışmalarda avcıların yiğitliği test ediliyor. At sırtında okçuluk, bushkashi, avcılık  ve en iyi kartal ve ile sahibi ödüllendiriliyor.

Manşetler

Antalya Turizm Fuarı’nda Kemer turizmi farklı tanıtıldı
Turizm profesyonelleri Antalya ATF 2024'te 6'cı kez buluştu
Antalya bisiklet turizminde cazibe merkezi haline gelecek
Hollanda ünlü kalp cerrahi Türk’ü 100 yaşında kaybetti
WTM London 2024, En Büyük Etkinlik Olacak
WTM London'da Katherine Ryan kapanış konuşmacısı olacak
WTM London, Seyahatte DEAI'yi teşvike öncelik verecek
WTM London 2024’te Yenileyici Turizm ön palana çıkacak
WTM 2024'te 60'tan fazla konferans yapılacak
Turizme dair her şey ATF24 panellerinde konuşulacak