Kazakistan'da Türk mimarlar

Kempinski'nin İstanbul'daki projelerini yapan Y. Mimar Sema Eser Özsaruhan ve Y. Mimar Murat Kader 'in şirketi Kazakistan'daki projeleri de hayata geçirdi

İSTANBUL -Uluslararası projeler ile adından sıklıkla söz ettiren 2 Design Mimarlık Ofisi, İstanbul'daki Kempinski projelerinin ardından Kempinski'nin Kazakistan'daki rezidanslarına da imza attı. Türk mimarlık şirketi Almaty Baytrek Kempinski Residences ve Astana Jeruyik Kempinski Residences projelerini de tamamladı.

1995 yılında Y. Mimar Sema Eser Özsaruhan ve Y. Mimar Murat Kader tarafından kurulan ve özellikle iş merkezi, otel, konut ve yüksek yapılar konularında; mimari ve iç mimari tasarım ve uygulama alanlarında yoğunlaşan 2 Design Mimarlık Ofisi, Türkiye'nin ardından Kazakistan'da da önemli işleri hayata geçirdi.



İstanbul Bellevue Residences, İstanbul Astoria Kempinski Residences'daki başarılı çalışmalarının ardından 2 Design Mimarlık Ofisi, Kazakistan'daki Almaty Baytrek Kempinski Residences ve Astana Jeruyik Kempinski Residences projelerini de tamamladı. Kempinski'nin dünyada satın alınabilinir 12 rezidansından 4'ünü tasarlayan 2 Design'ın Bellevue Residences by Kempinski İstanbul için gerçekleştirmiş olduğu çalışması Kempinski'nin uluslararası web sitesinde de yer alıyor.

 

Kempinski projelerinin iç mimarisinde sadelik ve konforu bir arada sunduklarını belirten 2 Design Mimarlık Ofisi Genel Müdürü Murat Kader, "Şu anda Kempinski'nin dünya üzerinde satın alınabilir 12 rezidansının 4'ünü biz tasarladık. Dünyanın neresinde olursa olsun Kempinski adıyla inşaa edilecek çalışmalarda yüklenici firmaların çalışması için önerilen 6 mimarlık ofisinden birisiyiz. Bu gelişme, Türk mimarlarının evrensellik ve zamansızlık kavramının altını doldurmaya başladığının önemli bir göstergesi sayılabilir. Tüm dünya tarafından büyük beğeni kazanan İstanbul Bellevue Residences managed by Kempinski ve İstanbul Astoria Kempinski Residences- Anantara SPA projelerinin ardından, Kazakistan'nın iki şehrinde gerçekleştirdiğimiz projeler ile yurtdışına proje ihraç etmeye devam edeceğiz" şeklinde konuştu.

 

Çalışmaları sadece Kempinski ile sınırlı olmayan 2 Design Mimarlık Ofisi ayrıca Swiss Hotel Grubu ve Starwood Grubunun da içinde bulunduğu uluslararası zincirlere de tasarım hizmeti veriyor. 2 Design Mimarlık Ofisi daha önce Richmond Wellness & SPA Hotel, Bellevue Residences by Kempinski, Astoria Kempinski Residences - Anantara Spa, Doha Trade Center, Kiev Trade Center, Ziyal İş Merkezi, Asya Olimpiyat Stadı, Goca Hazar Oteli ve Rezidansı ve Kıbrıs Adası'nın en büyük oteli Swiss Otel - Kuzey Kıbrıs binasının mimari ya da iç mimari projelendirmesini gerçekleştirdi.

Manşetler

Turizm profesyonelleri Antalya ATF 2024'te 6'cı kez buluştu
WTM London 2024, En Büyük Etkinlik Olacak
WTM London'da Katherine Ryan kapanış konuşmacısı olacak
WTM London, Seyahatte DEAI'yi teşvike öncelik verecek
WTM London 2024’te Yenileyici Turizm ön palana çıkacak
WTM 2024'te 60'tan fazla konferans yapılacak
Turizme dair her şey ATF24 panellerinde konuşulacak
Corendon Airlines, Anadolu Efes ile film yaptı
NG Hotels, 2024 World Luxury Awards’ta 12 ödül aldı
Binlerce yıldır kesintisiz suları akan çeşmeler