"Kayıp Şehzade" gösterimde

Osmanlı’nın Kültürü beyaz perdeye aktarıldığı ”Kayıp Şehzade Harikalar Diyarında belgeseli 30 Aralıkta TİMS stüdyolarında gösteriliyor.

İSTANBUL- Osmanlı"nın Kültürü beyaz perdeye aktarıldığı ”Kayıp Şehzade Harikalar Diyarında Drama Belgeselin gösterimi” 30 Aralık Perşembe Saat:19,00 "da TİMS stüdyolarında yapılıyor.
Yönetmen: Erol Ayyıldız, senaryosunu Atilla Engin, Proje Koordinatörlüğünü gazeteci, Şair Süheyla Taşçıer"in yaptığı drama-belgeselde İstanbul'un 16. yüzyılda ev sahipliği yaptığı padişah şenlikleri üzerinden İstanbul'daki sosyal hayat ve kültürel alandaki sentez örnekleri gösterilecek. Avrupa–Helen–Bizans –Doğu ve Türk kültürleriyle sentezlenmesinin en önemli örneklerinden olan bu şenlikler; birlikte yaşamanın ve çok kültürlülüğün kenti İstanbul"da, 16. yüzyılda bile nasıl vücut bulduğu anlatılacak.



Drama- belgesel sinema projesinde “Safiye Sultan “ rolünü Emek Targan (Müjdat Gezen Sanat Merkezi mezunu) ve III.Murat"ın oğlu Mehmet"i ise Hüdelfa Taştekin oynuyor.
Payan yayıncılık ve prodüksiyon tanıtım adına yapılan projenin genel koordinatörü Süheyla Taşçıer Ataşehir'de İbrahim Paşa Sarayı, Şile'de de tarihi Sultanahmet At Meydanı'nın birebir aynıları olan platolar kurulduğunu belirterek “ Dönem filmi çekmek yüksek bütçeli işler. Her şeyden önce tarihe ışık tutmak ve önemli eser bırakmak nesillere. Ticari kaygıdan uzak sanat filmi yapmak Türkiye 'de zor, ancak Kültür ve Turizm Bakanlığın"ın sponsor desteği ve 2010 Avrupa Kültür Başkenti ajansının da destekleri ile önemli eser açığa çıkacaktır" dedi..



FİLMİN KONUSU ŞÖYLE
Şehzade Mehmet, babası 3. Murat'ın emriyle yapılan sünnet şöleninin hazırlıklarını çok merak eder. Kıyafetlerini değiştirerek arkadaşı bir Gulam çocuğuyla Saray'dan gizlice kaçarak halkın arasına karışır. 52 gün sürecek meşhur sünnet şöleninin hazırlıklarını izleyen Şehzade, Saray çevresinden farklı bir dünyaya tanıklık eder.
Şehzade Mehmet, Türk, İtalyan, Sırp, Yunan, İspanyol, Yahudi, Fars, Arap ve Çingene sanatçıların, cambazların ve müzisyenlerin tarihten devralıp zenginleştirdiği bu masalsı dünyaya hayran kalır. 16. yüzyılda Avrupa, Bizans, Doğu ve Türk kültürünün en iyi yansıtıldığı şenlikler üzerinden İstanbul'daki sosyal hayatı anlatan belgesel, izleyiciyi tarihte fantastik bir yolculuğa çıkarırken, birlikte yaşamanın ve çok kültürlülüğün İstanbul'da nasıl vücut bulduğunu da ortaya koyacak.

Manşetler

Bakan Şimşek, yeni turizm destek paketini duyurdu!
Ekonomi ve yatırımın en büyük düşmanı belirsizliktir
Oya Narin: 2033’te 132 milyar gelir hayal olmaktan çıkmalıdır
Malezya’nın sihirli adası, doğal cennet Langkawi
TIF 2024’te turizmde hamle yılı: 2026 konuşulacak
Şekerci Cafer Erol, Londra’dan Avrupa’ya açıldı
Türkiye'de 7 günlük golf harcaması: 1.500-3 bin sterlin
Yörükler, UNESCO listesindeki Xanthos'ta bir araya geldi
Hasipoğlu ve Savaşan Asya Siyasi Partiler Konferansı’nda
'Dünyanın en güzel koyu'na marina izni!