Kayı, 110 golf villası yapıyor

Antalya’da golf kulüplerinin merkezinde 110 golf villası inşa eden Kayı Gayrimenkul, başta İngiliz ve Ruslar olmak üzere yabancı golf severleri hedefliyor.

ANTALYA- Antalya’da golf kulüplerinin merkezinde 110 golf villası inşa eden Kayı Gayrimenkul, başta İngiliz ve Ruslar olmak üzere yabancı golf severleri hedefliyor. 35 milyon Euro’ya mal olacak projenin ilk etabının haziran ayında tamamlanması planlanıyor. Kayı Gayrimenkul Genel Müdürü Mehmet Hürbaş, Türkiye’nin yabancılara yönelik konut pastasından pay alması gerektiğini söyledi.

İstanbul’da yaptığı toplu konut projeleri K Green ve Maksimum Evler’le tanınan Kayı Gayrimenkul, Antalya Belek’te 110 golf villası inşa ediyor. 35 milyon Euro’luk projede yer alan villa ve apartlarla, başta yabancılar olmak üzere golfseverler hedefleniyor. İnşaatına başlanan golf villalarının ilk etabının haziran ayında teslim edilmesi planlanıyor. Kayı Gayrimenkul Genel Müdürü Mehmet Hürbaş, İstanbul’daki projelerine devam edeceklerini belirterek, İstanbul dışında özellikle yabancı yatırımcılara yönelik gayrimenkul geliştirme potansiyeli olan Antalya’da proje yapma kararı verdiklerini söyledi. 

 

İSPANYA’DA 3 MİLYON

 

Hürbaş, İspanya’da 3 milyon yabancının konut sahibi olduğunu, İspanya’daki sahillerin toplamının Türkiye’nin sadece Muğla iline denk geldiğine dikkat çekti. Hürbaş, İspanya pazarının doygunluğa ulaştığını ve Avrupalıların gözünü Türkiye’ye çevirdiğini kaydederek, bu potansiyeli değerlendireceklerini, bu nedenle Güney’de bu tür projeler geliştirmek istediklerini kaydetti.

 

HEDEF KİTLE İNGİLİZ VE RUSLAR

 

Kendi projelerinde İngiliz, İskoçyalı, İrlandalı ve Rusları hedef kitle olarak seçtiklerini kaydeden Hürbaş, şimdiden sekiz villanın yabancılara satıldığını belirtti. Antalya Belek, Türkiye’de golf merkezi olarak seçildi. Bölgede 13 olan golf kulübü sayısının yıl sonunda 16’ya çıkması bekleniyor. Mehmet Hürbaş, villalarının bölgedeki otellere rakip olmayacağını belirterek, uzun süreli kalışlarda golfseverlerin villaları tercih edeceğine değindi.

 

SEZON 10 AY AÇIKTI

 

Antalya’nın yaz aylarında İstanbul’dan daha fazla turist çektiğini de dile getiren Hürbaş, "Bölgede sezon on aya çıktı. Belek’te golf turizmi var ve hava koşulları son derece uygun. Belek, master planda golf cenneti olarak planlandı. 13 tane golf sahası var. Yıl sonunda bu rakam 16’ya çıkacak. Bu bölgenin potansiyelini göstermesi açısından ciddi bir rakam. Belek, golfçüler açısından cazip bir bölge. Golfçüler sürekli farklı sahalarda golf oynamayı seviyorlar" diye konuştu.

 

İstanbul’da arsa arıyoruz

 

Kayı Gayrimenkul, gelecek yıl İstanbul’da da yeni projeler için hazırlık yapıyor. İstanbul’da arsa bulma zorluğu yaşadıklarını vurgulayan Mehmet Hürbaş, "Arsa bulma zorluğu olsa da, İstanbul’da potansiyel bulunuyor. Kentsel dönüşümle yeni oluşan projeler var. Bizim de uygun projeler için araştırmalarımız devam ettiriyoruz" dedi.

 

Villalar golf kulüplerinin ortasında yer alacak

 

Kayı Gayrimenkul’un inşa ettiği K Golf Belek projesindeki villalar, golf kulüplerinin tam ortasında bulunuyor. Kayı Gayrimenkul Genel Müdürü Mehmet Hürbaş, 110 villa yapacaklarını, projenin toplam bedelinin 35 milyon Euro olacağını kaydetti. Projede çelik konstrüksiyon kullanılacak. Bu nedenle villalar çok kısa sürede inşa edilecek. Hürbaş, projenin metrekare fiyatının bin 150 Euro olacağı bilgisini vererek, Belek’te başka proje de geliştirebileceklerini dile getirdi.

 

Barut: KDV inecek kayıtdışı azalacak

 

Türkiye Otelciler Federasyonu (TÜROFED) Başkanı Ahmet Barut, turizm sektöründeki KDV indiriminin yılbaşında başlayacağını belirterek bunun turizm camiasını sevindirdiğini söyledi. Barut, hükümetin turizmde KDV’yi, alkollü içecekler hariç yüzde 18’den yüzde 8’e indirdiğini ve uygulamanın yılbaşından itibaren başlayacağını hatırlatarak, "Türk turizmcisi bugüne kadar turizmde rakip ülkelerle eşit koşullarda rekabet edemedi. KDV’nin inmesi turizmcinin dayanma gücünü artıracak. Yıllardır turizmci tüketim mallarında yüzde 18 KDV ödedi. Rakip ülkelerde bu miktar yüzde 7-8 arasında değişiyordu. Artık Türk turizmcisi de bu konuda eşit hale geldi. Turizmci artık daha güçlü" diye konuştu. Ahmet Barut, turizm sektöründeki yaşanan kayıt dışılığın KDV’nin düşmesi ile azalacağına inandığını da vurguladı.

Manşetler

Turizm profesyonelleri Antalya ATF 2024'te 6'cı kez buluştu
WTM London 2024, En Büyük Etkinlik Olacak
WTM London'da Katherine Ryan kapanış konuşmacısı olacak
WTM London, Seyahatte DEAI'yi teşvike öncelik verecek
WTM London 2024’te Yenileyici Turizm ön palana çıkacak
WTM 2024'te 60'tan fazla konferans yapılacak
Turizme dair her şey ATF24 panellerinde konuşulacak
Corendon Airlines, Anadolu Efes ile film yaptı
NG Hotels, 2024 World Luxury Awards’ta 12 ödül aldı
Binlerce yıldır kesintisiz suları akan çeşmeler