ÇANAKKALE- Çanakkale Belediyesi tarafından bölgenin denizel ekolojisini tanıtmak ve su sporlarını görünür kılmak amacı ile kısa süre önce hayata geçirilen Karina Deniz Kültürü Merkezi, Çanakkaleliler ve kente gelen vatandaşlardan büyük ilgi görüyor
Çanakkale Belediyesi, Çanakkale Osekiz Mart Üniversitesi Deniz Bilimleri ve Teknolojisi Fakültesi ile Dardanel Önentaş Gıda Sanayi A.Ş. işbirliğinde hayata geçen proje ile merkez; sualtı ve rüzgar sporları, sportif balıkçılık, deniz gözlem alanı, çocuklar için oyunlaştırılmış aktiviteler ve kamplar gibi bir çok faaliyet ile kentliler ile deniz kültürü arasında kuvvetli bir bağ kuruyor.
Aralık ayında ziyaretçilerine kapılarını açan Karina Deniz Kültürü Merkezi, kısa süre içerisinde ilgi odağı oldu. Merkez, Çanakkale Boğazı ve bölgesinde yaşayan deniz canlılarının yanı sıra deniz altındaki tarihi batıklar ile çeşitli su altı zenginliklerini de gün yüzüne çıkararak, ziyaretçilerine sunuyor. Kapalı ve açık alan olmak üzere 2 bölümden oluşan merkezde; kapalı alan içerisinde akvaryum bölümü, alg üniteleri, Vr teknoloji bölümü, denizcilik bölümü, sergi ve koleksiyon bölümleri yer alıyor. Açık alanda ise sualtı ve rüzgâr sporları, sportif balıkçılık atölyeleri, çocuklar için oyunlaştırılmış aktiviteler, dönemsel kamplar, deniz temalı oyun parkı, Piri Reis haritası ve bilgilendirme panoları (rüzgarlar, balık türleri vb.) gibi faaliyet alanları bulunuyor.
7`den 70`e herkesin keyifli zaman geçireceği merkez, günlük ziyaretçilerinin yanı sıra okulları da ağırlıyor. Çarşamba ve Cuma günleri sadece okul ziyaretlerine açık olan merkez personelleri, ziyarete gelen öğrencilere akvaryumda ve sergi alanında sergilenen balık ve çeşitli deniz canlılarına ilişkin bilgiler veriyor. Merkez, Pazartesi ve Salı günleri hariç her gün 10:00 ile 19:00 saatleri arasında ziyaretçilerini ağırlıyor.