Karhıgan'ın restorasyonu için İnceleme Komitesi kuruldu

Selçuklu Han'ı Kargıhan Manavgat'ın Beydiğin köyünde bulunuyor. 8 asır önce Anadolu Selçuklu Sultanı Alaaddin Keykubat tarafından 13 yılda yaptırılan Kargıhan'ın yanında ayakta kalan hamamı ve ısıtma sistemi bulunuyor.

Abdurrahman Büyükkeskin
Manavgat/Antalya -
Antalya Manavgat Belediyesi, Manavgat’ın Beydiğin Mahallesi’nde, tarihi İpek Yolu üzerinde bulunan ve yıkılmadan günümüze kadar kalan  Selçuklu Hanı olmasıyla bilinen tarihi Kargıhan’da incelemeler yapmak amacıyla “Kargıhan Bilim Komitesi” kurdu. 8 asırdır ayakta olan Selçuklu Han'ı Kargıhan Manavgat'ın Beydiğin köyünde bulunuyor. 8 asır önce  Anadolu Selçuklu Sultanı Alaaddin Keykubat tarafından 13 yılda yaptırılan Kargıhan'ın yanında ayakta kalan hamamı ve ısıtma sistemi bulunuyor.   

Keykubat İnceleme çalışmaları heyetinde Manavgat Belediyesi Başkan Yardımcısı Hakime Yılmaz, Mimar Bülent Baykal, Akdeniz Üniversitesi Mimarlık Bölümü’nden İbrahim Bakır, Soas Londra Üniversitesi İslam Sanat Tarihi ve Arkeoloji Bölüm Başkanı Prof. Dr. Scott Redford ile, ilgili teknik personel ve çok sayıda arkeolog yer alıyor Gün boyunca inceleme çalışmaları gerçekleştiren Bilim Komitesi Üyeleri, restorasyon çalışmaları hakkında fikir alışverişinde bulundu. Komite üyeleri, tarihi Kargıhan’da incelemeler gerçekleştirdikten sonra, Manavgat Belediyesi öncülüğünde restorasyon çalışmalarına bir an önce başlayarak bölgeye ve turizme kazandırılmayı hedeflediklerini belirtti.

Manavgat Belediye Başkanı Şükrü Sözen’i temsilen açıklama yapan başkan yardımcısı Hakime Yılmaz, “ Tarihi Kargıhan’ı yeniden turizm ve bölgemizle buluşturmak amacıyla konusunda uzman kişilerden oluşan yetkili arkadaşlarımızla müşterek çalışma gerçekleştiriyoruz. Belediye Başkanımız Sayın Şükrü Sözen'in büyük emeği ve katkısı sayesinde restorasyon çalışmalarımızı tamamlayarak kültür mirasına sahip çıkmış olacağız. Bilim komitemizle birlikte çalışmalarımıza hız kesmeden devam edeceğiz” dedi.

Manşetler

Endonezya, Cumhuriyet Bayramı'nın 79’cu yılını kutladı
Efes Antik Kenti'nde Gece Müzeciliği konserlerinin ilki başlıyor
Fed, faizi yüzde 4,75-5,00 aralığına çekti
AB’nin sınır kontrolü kararı: Vize bile yetmeyebilir
Swiss Days İstanbul'da 'Gelecekteki Yolunuzu Tasarlayın'
İstanbul-Ankara arasına daha hızlı tren geliyor
The Times'ın en iyi plaj tatili listesinde Fethiye yer aldı
Corendon Airlines, İstanbul Kürek Festivali'ne destek veriyor
Hititlerden mağarası koah’a şifa olacak
Samsun’un en büyük tatil köyü geliyor