Kapadokya'ya turizm hibe desteği

TKDK Nevşehir İl Koordinatörlüğü, Kapadokya bölgesinde turizm sektöründeki yatırımcılara 11 milyon liralık hibe desteği sağlayacak.

NEVŞEHİR - Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) Nevşehir İl Koordinatörlüğü, Kapadokya bölgesinde turizm sektöründeki yatırımcılara 11 milyon liralık hibe desteği sağlayacak.TKDK Nevşehir İl Koordinatörü Murat Asiltürk çağrı dönemlerinde proje sunan ve projeleri incelemeler sonucunda uygun bulunan 35 girişimci ile TKDK Nevşehir İl Koordinatörlüğü arasında kırsal turizm yatırım sözleşmesi imzalandığını bildirdi
Kırsal turizm projeleri tamamlandığında Nevşehir'in yaklaşık 30 milyon liralık bir yatırıma kavuşmuş olacağını söyleyen Asiltürk, "Söz konusu yatırım tutarının 11 milyon liradan fazlası ise TKDK Nevşehir İl Koordinatörlüğü tarafından yatırımcılara hibe olarak ödenecek" dedi.
Kırsal alan olarak tanımlanan ve nüfusu 20 binin altında olan yerleşim yerlerine yapılan yatırımların desteklendiğini ifade eden Asiltürk, yatırımı tamamlanan işletme sahiplerine yaklaşık son iki yılda 2 milyon lira hibe ödemesi yapıldığını anlattı. Asiltürk, "Sözleşme imzalanan projelerin 30’u konaklama tesisi, 5’i ise restorant yatırımıdır. 35 yatırımın 18’i Göreme Beldesi'nde, 6’sı Uçhisar Beldesi, 3’ü Avanos, 3’ü Ürgüp, 2’si Mustafapaşa köyü, 2’si Ortahisar Beldesi ve 1’i ise Göre Beldesi’nde gerçekleştirilmekte" dedi.

Manşetler

Türkiye AB'ye öncelikli meslekleri iletti
Salda Gölü, Dünya Jeolojik Miras Listesi'ne girdi
İngilizler: Hayatımızın en heyecan verici deneyimiydi
En turistik kent, Brugge'dan Airbnb'ye yasak hazırlığı
Pamukkale, yılın ilk 8 ayında 1 milyon 700 bin kişiyi ağırladı
Samsun'a ziyarette yüzde 50’ye varan artış yaşanıyor
Konaklama tercihlerini çevre dostu uygulamalar belirliyor
Çekya, aşırı turizme karşı Airbnb kısıtlamaları getiriyor
Gecelik oda fiyatı 1000 doların üzerinde olan oteller çoğaldı
THY’den indirimli bilet kampanyası