JetPa mağdurlarına devremülk

Fadıl Akgündüz, JetPa mağduru ortakların hisseleri karşılığı İstanbul’daki lüks projeden devremülk alabileceğini söyledi.

İSTANBUL- İş hayatına 1987’de atılan, kısa sürede birçok cin fikirli projeyi ortaya atarak yüksek kâr vaadiyle özellikle gurbetçilerden milyonlarca euro toplayan Jet Fadıl lakaplı Fadıl Akgündüz, Jetpa mağdurlarına yeni bir paketle geldi. JetPa Holding Yönetim Kurulu Başkanı Akgündüz binlerce ortağına Caprice Gold’dan “saray odası” önerdi. Akgündüz, ortakların hisseleri karşılığında Caprice Termal Palas Oteli’ni de kullanabileceğini söyledi. Mağdurların hisseleri karşılığı İstanbul’daki lüks projeden devremülk alabileceğini söyledi
Önceki gün basın mensuplarının sorularını yanıtlayan JetPa Holding Yönetim Kurulu Başkanı Fadıl Akgündüz, “Almanya ve Liechtenstein’daki iki şirketimize karşı başlatılan soruşturma kapsamında ihtiyati tedbir konulmuş ve çalışma kabiliyetleri ortadan kalkmıştı. 4 Mart 2011 yılında davalar lehimize bitti. 100 kilometre hızla giden bir araç durduktan sonra nasıl aynı hızda harekete geçmiyor ise biz de faaliyetlerimizi devreye sokmaya başladık” dedi.

KÂR DAĞITIMI BAŞLIYOR!
Akgündüz, önümüzdeki yıldan itibaren ortaklarına yeniden kâr dağıtmaya başlayacağını da söyledi. Parasını nakit olarak almak isteyen ortakların bu tarihten sonra alabileceğini savunan Akgündüz, “Fakat şu anda nakde tahvil edilebilecek, yürütmekte olduğumuz Caprice Gold’ta ortaklık hisselerini saray odası devre mülk alarak da değerlendirebilecekler. Ortaklarımız devre mülklerini nakde çevirebilecek. Şunu gördüm ki, hisselerini devre mülkle değiştiren ortaklarımızdan satışa yönelen olmadı” dedi.
Ortaklarını sürekli olarak Caprice Gold’da gördüğünü aktaran Akgündüz, “Sürekli ziyaret ediyorlar ve takas yapıyorlar. Günlük ortalama yarım milyon liralık takas gerçekleşiyor. Hemen tapusunu çıkartıp veriyoruz” şeklinde konuştu. Buna karşılık Bayrampaşa’daki satış ofisinde kimsenin olmadığı dikkat çekti. Satış ofisi yetkilileri, şimdiye kadar 413 milyon liralık satış yapıldığını öne sürdü. Yetkililer, mağdurların müracaat ederek “saray odası” satın aldıklarını iletti.

14 BİNİ AŞKIN GURBETÇİNİN ‘MİLYONLARCA EURO’SU UÇTU
1987 yılında Jet Sürücü Kursu ile işe başlayan, ardından Malezyalı otomobil markası Proton’un temsilciliğini alan sonra inşaat işine giren Fadıl Akgündüz, 1998 yılında Jet-Pa Holding’i kurdu. Jetpa Holding sebebiyle “Jet Fadıl” lakabı takılan Akgündüz, 2000 yılıyla birlikte başta Almanya olmak üzere Avrupa’da yaşayan Türklerden yatırımlarını büyütmek için kar ortaklığı vaadiyle para topladı. 1999 yılında global arenaya sürmek üzere yerli otomobil “İmza” projesiyle gündeme gelen Akgündüz, bu fabrikanın Siirt’te temelini attı. Hadımköy’de yapımına başladığı Jetkent konut projesi yarım kaldı. Futbola adım atan Akgündüz, 1990’lı yılların sonunda Siirtspor’u aldı ve Siirt Jetpaspor adıyla yeniden düzenledi. Akgündüz’ün 1. lige yükseltiği takım, 2001 yılında ligden düştü. 2002’de milletvekili olması sonrasında 2003’de yargılanmaya başladı. Sonrasında 15 ay tutuklu kaldı. Uzun bir süre ortalarda görülmeyen, 2008 yılında Caprice isimli bir restoran zinciri kuracağını açıklayan Akgündüz, ilk şubesini Mecidiyeköy’de açtı. 2010 yılının mayıs ayında Caprice Gold projesiye yeniden Türkiye’nin gündemine geldi. Jet-Pa Holding’in 14 bine yakın Avrupa’da yaşayan Türkten 230 milyon euro’ya yakın para topladığı önü sürülüyor.
‘Caprice Gold’ yakında teslim!
‘7 yıldızlı konfor’ vaad eden Caprice Gold Otel’in temeli, Haziran 2010’da atıldı. Bayrampaşa’da (Ikea’nın yanı) 49 yıllığına kiralanan arazideki otel 2 bin oda ve 3 bin yataklı olarak tasarlandı. 350 milyon dolara mal olacağı belirtilen otelden 2 milyar dolar ciro hedefleniyor. 15’er günlük devre mülkler şeklinde kiralanan odalar devre mülkü alanlar kullanmadığı dönemlerde kiraya verilebiliyor. Otelin 29 Mayıs 2012’de hizmete açılması planlanıyordu ancak inşaat satış kadar hızlı ilerlemedi. 21 Mart 2011’de proje alanı ikinci bir temel atma törenine sahne oldu. Cübbeli Ahmet olarak bilinan Ahmet Mahmut Ünlü ve Tanju Çolak’ın da katıldığı törenle projenin camisinin temeli atıldı. Akgündüz projenin 1 yıl sonra tamamlanacağını yineledi. Sonrasında Eylül 2012 tarihi verildi. İnşaat hâlâ devam ediyor.
Akgündüz, İsmailağa Cemaati’nin düzenlediği bir toplantıya sarık ve cübbeyle katılarak Arapça hazırlanmış Caprice Gold broşürlerini dağıtmıştı.
Milliyet

Manşetler

Türkiye'de 7 günlük golf harcaması: 1.500-3 bin sterlin
Yörükler, UNESCO listesindeki Xanthos'ta bir araya geldi
Hasipoğlu ve Savaşan Asya Siyasi Partiler Konferansı’nda
'Dünyanın en güzel koyu'na marina izni!
Köy Enstitüsü öğretmeni annem, Cahide Altıntaş ile gururluyum
38 Avrupa ülkesi Çin'i vizesiz ziyaret edebilecek
Kapadokya'yı 10 ayda 1 milyon 322 bin 598 turist gezdi
Uludağ yoğun kar yağışıyla sezonu açıyor
Mudanya, kendi zeytin markasını yaratacak
Pasaport bedeli gelirden çok arttı