İSTANBUL, Niziplioğlu Holding, 100 milyon dolar yatırımla iki yıl içinde İstanbul-Mecidiyeköy ve Kapadokya’da iki oteli daha hizmete sunacak. Ayrıca Niziplioğlu Holding’in Pamukkale ve Efes’te de otel kurma planı bulunuyor.
Kilis kökenli Niziplioğlu Ailesi’nde beş kardeşin ortancası olan Ömer Niziplioğlu, İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) mimarlık bölümünden mezun olduktan sonra iş dünyasına atılmış bir girişimci.
Niziplioğlu İnşaat ile Bodrum Yahşi Koyu’nda Elit Lotus projesini hayata geçiren Niziplioğlu kardeşler, ardından farklı alanlarda kendi başlarına yol almaya karar verdiler.
2000’lerin başında akaryakıt istasyonu işletmeciliği ve yazılım ihracatı gibi farklı alanlarda girişimlerde bulunan Ömer Niziplioğlu, 2015 yılından itibaren ise turizmcilikte karar kıldı. İstanbul Zeytinburnu’nda Mercure Topkapı otelini işletmeye başlayan Niziplioğlu, Niziplioğlu Holding adıyla turizmde büyümeyi hedefliyor.
Niziplioğlu Holding, şu anda İstanbul’un merkezlerinden biri olan Mecidiyeköy’de ve Anadolu’nun yeni turizm merkezi Kapadokya’da iki önemli projeyi hayata geçirmeye hazırlanıyor.
Ömer Niziplioğlu , özellikle Kapadokya’daki otelin mimarisinin çok ilgi çekici olacağını söylüyor. Nizipoğlu, bu otelin Kapadokya’nın sembolü haline gelmiş gezi balonu şeklinde olacağını ifade ediyor.
Niziplioğlu Holding, özellikle son yıllarda Türkiye’ye olan ilgisi giderek artan başta Çin olmak üzere Uzakdoğulu ve zengin turistleri hedefliyor. Bunun için yeni otel açma planları da var. Ömer Niziplioğlu , “Birkaç yıl içinde Pamukkale ve Efes bölgesinde de otel yatırımı planlıyoruz. Bu kapsamda arsa arayışımız sürüyor” şeklinde konuşuyor.
10 MADEN SAHASI ALDI
Niziplioğlu Holding, diğer yandan madencilik sektöründe de iddialı adımlar atmak üzere harekete geçmiş durumda. Ömer Niziplioğlu, Aralık 2018’de kurdukları Nimaş ile Türkiye’de madencilik faaliyetlerinde yeni bir soluk yaratmayı planladıklarını kaydediyor.
Niziplioğlu, “Şu anda Antalya’da , Kayseri ve Konya’da 5 altın ve 5 doğaltaş maden sahamız var.” diyor. Şirket, altın, bakır, gümüş, krom başta olmak bir dizi madenin çıkarılması ve işlenmesine yoğunlaşacak. Rezerv tespitlerinin uluslararası standartlarda yapılmasının ardından borsaya açılmak da hedefleniyor.
Türkiye’nin maden açısından oldukça zengin olduğunu belirten Niziplioğlu Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Niziplioğlu, buna rağmen madencilikten yeterince verim alınamadığını belirtti. Kanada, ABD, Rusya gibi ülkelerin ekonomilerindeki önemli bir payın madencilik faaliyetlerinden geldiğinin altını çizen Niziplioğlu, “Maden Yatırım Ortaklığı Projesi ile Türkiye’de işletilmeyen tüm maden sahalarının rezerv tespitlerini yaparak uluslararası piyasaya sunmayı hedefliyoruz. Böylece yatırımcıları Türkiye’ye çekebileceğiz ve bu sektörde şu anda var olan yatırım kaynağı sorununu da aşmış olacağız. Dolayısıyla hem yatırımcı, hem sektör, hem de ülke kazanacak” dedi.