İstanbul “kazık şehri” oldu

Turizmciler "Havalimanında su ve kolayı normal fiyatın 10 katına satanlar yüzünden uçaktan inen turiste İstanbul'u kazık şehri olarak tanıtıyorlar” dediler.

İSTANBUL- Atatürk Havalimanı otomatlarında suyun 2 lira (1 euro), kolanın ise 5.5 lira (3uro) fiyatla satılması üzerinde turizmciler “İstanbul"u Kültür Başkenti yapmak isteyenler uğraşırken havalimanında su ve kolayı normal fiyatın 10 katına satanlar yüzünden uçaktan inen turiste İstanbul'u kazık şehri olarak tanıtıyorlar” dediler.

SUDA VE KOLADA 10 KATI KAZIK
Sürdürebilir turizm için bakanlıkla birlikte çırpındıklarını belirten turizmciler dünyanın hangi ülkesinde suyun şişesinin 1 eurodan ve kolanın 3 eurodan satıldığını sorarken şunu söylediler: “Denetimsizlik yüzünden insanlar kafalarına göre fiyat yazıyorlar.
Şişe suyunun alınış fiyatı en fazla 1.6 kuruştur. Kolanın ise 50 kuruştur. 1.6 kuruş nasıl 2 lira oluyor. 50 kuruş nasıl 5.5 lira oluyor. 10 katı kazık nasıl olur? Birileri bunun cevabını vermelidir. Havalimanına ayak basan misafirlerimize bu fiyatları nasıl anlatacağımızı bilemiyoruz. Daha havalimanında Türkiye"yi kazık ülkesi olarak tanıtıyoruz.

KİM DENETLİYOR?
BTA"nın denetimindeki satış noktaları ve otomatlardaki aşırı fiyatlara birisinin müdahale etmesi lazımdır. Türkiye"nin kapısında Türkiye"nin tanıtımı çok önemlidir. Turist girerken ve çıkarken kazıklanırsa bir daha ülkemize gelmez.”

Manşetler

Türkiye AB'ye öncelikli meslekleri iletti
Salda Gölü, Dünya Jeolojik Miras Listesi'ne girdi
İngilizler: Hayatımızın en heyecan verici deneyimiydi
En turistik kent, Brugge'dan Airbnb'ye yasak hazırlığı
Pamukkale, yılın ilk 8 ayında 1 milyon 700 bin kişiyi ağırladı
Samsun'a ziyarette yüzde 50’ye varan artış yaşanıyor
Konaklama tercihlerini çevre dostu uygulamalar belirliyor
Çekya, aşırı turizme karşı Airbnb kısıtlamaları getiriyor
Gecelik oda fiyatı 1000 doların üzerinde olan oteller çoğaldı
THY’den indirimli bilet kampanyası