İstanbul, Fitur'da tam kadro

Madrid'de 30 Ocak- 3 Şubat'ta düzenlenecek ‘2008 Fitur Turizm Fuarı'na, İstanbul Büyükşehir Belediyesi, bakanlık ve sivil toplum kuruluşları toplu katılacak.

İSTANBUL- İspanya’nın Madrid kentinde 30 Ocak- 3 Şubat arasında düzenlenecek olan ‘2008 Fitur Turizm Fuarı'na, İstanbul Büyükşehir Belediyesi, bakanlık ve sivil toplum kuruluşları toplu bir şekilde katılacak. Fuarda İstanbul’un turizm açısından bir cazibe merkezi haline getirilmesi hedeflenecek.

Turizm alanında faaliyet gösteren kamu ve özel sektör temsilcilerinin katıldığı fuara, İstanbul adına Büyükşehir Belediyesi Turizm Müdürlüğü, İstanbul Turizm Atölyesi ile Kültür ve Turizm Bakanlığı İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü katılacak. Fuarda İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ni, Belediye Meclisi 1'inci Başkan Vekili Ahmet Selamet, Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanı Hüseyin Öztürk, Başkan Danışmanı ve Turizm Atölyesi Başkanı Tülin Ersöz, Kültür A.Ş. Genel Müdürü Nevzat Bayhan ve Turizm Müdürlüğü Müdür Yardımcısı Nurgül Yavuz'dan oluşan heyet temsil edecek.

Fuara ayrıca, İstanbul Sanayi Odası (İSO), İstanbul Ticaret Odası (İTO), Turistik Otelciler, İşletmeciler ve Yatırımcılar Birliği (TUROB), Turist Rehberleri Birliği (TUREB), Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB) ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri de destek verecek.    

İspanya’dan ilgi artıyor

TUROB adına İspanya Madrid Fitur 2008 Turizm Fuarı’na katılacak olan TUROB Genel Sekreteri Erhan Çakay, İspanyalı turistlerin Türkiye’ye olan ilgisinin arttığını belirterek, şunları söyledi:

 “2006 yılda 234 bin 334 turisti, 2007 yılında ise 288 bin 358 turisti ağırladık. 2006 yılından, 2007 yılına yüzde 23.5’lik bir artış gerçekleşti.  İspanya’dan özellikle İstanbul’a yoğun bir talep var. Tarih ve kültür turizmi ağırlıklı İstanbul’a gelen turistler başta Tarihi Yarımada olmak üzere kentimizin birçok potansiyelini görüyorlar. 2008 yılında İspanya’dan 350 bin turistin gelmesini hedefliyoruz.”

Manşetler

Turizm profesyonelleri Antalya ATF 2024'te 6'cı kez buluştu
WTM London 2024, En Büyük Etkinlik Olacak
WTM London'da Katherine Ryan kapanış konuşmacısı olacak
WTM London, Seyahatte DEAI'yi teşvike öncelik verecek
WTM London 2024’te Yenileyici Turizm ön palana çıkacak
WTM 2024'te 60'tan fazla konferans yapılacak
Turizme dair her şey ATF24 panellerinde konuşulacak
Corendon Airlines, Anadolu Efes ile film yaptı
NG Hotels, 2024 World Luxury Awards’ta 12 ödül aldı
Binlerce yıldır kesintisiz suları akan çeşmeler