İsrail aşısız turistlere sınırlarını 1 Mart'ta açacak

İsrail, 1 Mart'tan itibaren Kovid-19 aşı durumu ne olursa olsun sınırlarını tüm turistlere açmayı planlıyor.

TEL AVIV - İsrail, 1 Mart'tan itibaren Kovid-19 aşı durumu ne olursa olsun sınırlarını tüm turistlere açmayı planlıyor. Gelen tüm turistlerin kalkıştan önce ve İsrail'e indikten sonra negatif PCR testi sonuçlarına ihtiyacı olacak olsa da, bu, Mart 2020'den bu yana ilk kez aşısız ziyaretçilerin ülkeye girmesine izin verilecek.

Ülkeye dönen İsrail vatandaşlarının sadece varışta bir PCR testi yaptırmaları gerekecek. Uçağa binmeden önce bir antijen testi için önceki gereklilik, 1 Mart'tan itibaren geçerli olmak üzere kaldırılacaktır.

Aşısız İsrail vatandaşları, PCR test sonuçları negatif olduğu sürece artık karantinaya almak zorunda kalmayacak.

'Morbitite verilerinde düşüş'

Karar, İsrail Başbakanı Naftali Bennett'in Sağlık Bakanı Nitzan Horowitz ile koronavirüs kısıtlamalarını gevşetme konusunda görüşmesinin ardından geldi.

Başbakan Bennett Pazar günü yaptığı açıklamada , "Hastalık verilerinde istikrarlı bir düşüş görüyoruz; bu nedenle, dünyada ilk kapattığımız şeyi kademeli olarak açmanın zamanı geldi." Dedi .

İsrail'deki yeni Covid vakalarının sayısı son birkaç hafta içinde önemli ölçüde azaldı. Johns Hopkins'in verilerine göre İsrail, 30 Ocak'ta sona eren hafta için rekor 617.565 yeni vaka bildirdikten sonra geçen hafta 126.762 yeni vaka kaydetti.

İsrail Turizm Bakanlığı'na göre, Mart 2020'den bu yana turizmin engellenmesinin İsrail ekonomisine 7,02 milyar dolardan fazlaya mal olduğu tahmin ediliyor. İsrail, pandemiden bir yıl önce rekor bir turist katılımına sahipti ve 2019'da 4.55 milyon ziyaretçiyle yerel ekonomiye 7,2 milyar dolar ekledi.

Tam aşılı olduklarını kanıtlayabilen turistlerin, uçuş öncesi ve sonrası PCR testlerine ve kısa bir karantinaya tabi tutularak Kasım ayından bu yana İsrail'e girmesine izin veriliyor, ancak turist sayısı düşük kalıyor.

En iyi görüntü: Mayıs 2021'de İsrail'in Akdeniz kenti Tel Aviv'deki plajları havadan bir görünüm gösteriyor. (Gil Cohen-Magen/Getty Images aracılığıyla AFP)

Manşetler

Efes Antik Kenti'nde Gece Müzeciliği konserlerinin ilki başlıyor
Fed, faizi yüzde 4,75-5,00 aralığına çekti
AB’nin sınır kontrolü kararı: Vize bile yetmeyebilir
Swiss Days İstanbul'da 'Gelecekteki Yolunuzu Tasarlayın'
İstanbul-Ankara arasına daha hızlı tren geliyor
The Times'ın en iyi plaj tatili listesinde Fethiye yer aldı
Corendon Airlines, İstanbul Kürek Festivali'ne destek veriyor
Hititlerden mağarası koah’a şifa olacak
Samsun’un en büyük tatil köyü geliyor
Ünlü hamburger devi BurgerFi iflas bayrağını çekti