İspanya, turist sayısında Fransa'yı geçmeyecek

İspanya, Google ve Deloitte'un öngördüğü gibi turist sayısında Fransa'yı geçmeyecek İspanya'nın 2040 yılında uluslararası turist sayısında 110 milyonla Fransa'yı geçeceğini, komşularımızda ise 105, ABD'de ise 100 olacağını öngördüler.

MADRİD - İspanya, Google ve Deloitte'un öngördüğü gibi turist sayısında Fransa'yı geçmeyecek İspanya'nın 2040 yılında uluslararası turist sayısında 110 milyonla Fransa'yı geçeceğini, komşularımızda ise 105, ABD'de ise 100 olacağını öngördüler.
Google'ın ana varlığı milyarlarca kişiden oluşan muazzam veri havuzudur. Bu arama motorunu kullanan hepimizin gördüğü gibi, o bizim hakkımızda her şeyi biliyor. Elbette nereye gittiğimizi ve nereye gitmeyi planladığımızı biliyorsunuz. Deloitte, çok sayıda kamu ve özel turizm kuruluşuna hizmet sağlayan lider bir küresel denetim ve danışmanlık firmasıdır.

Birlikte, uluslararası turizmin geleceği üzerine bir çalışma yürüttüler; bu araştırmada , İspanya'nın 2040 yılında uluslararası turist sayısında 110 milyonla Fransa'yı geçeceğini, komşularımızda ise 105, ABD'de ise 100 olacağını öngördüler.

Çeşitli mecralarda keyifle toplanan bu bilgileri okuyunca, Zeno, kaplumbağa ve Aşil paradoksunu, en hızlı koşucu Aşil'in, en yavaş koşucu olan kaplumbağayı hiçbir zaman geçemeyeceğini garantileyen paradoksu hatırlamadan edemedim. çünkü ilk önce takip edilen şeyin başladığı noktaya ulaşması gerekir ve bu böyle devam eder; yani en yavaş olan her zaman avantajlı olacaktır.

Bir paradoks veya açmaz, sonucu yanlış olan doğru akıl yürütmeye dayanır. Bu paradokstaki yanlışlık ortadadır ancak bazı matematikçiler bunu çeşitli hesaplamalarla kanıtlamak için çaba harcamak zorunda kalmışlardır.

Bizi ilgilendiren durumda, İspanya Aşil, Fransa ise kaplumbağa olacaktır, ancak başlangıç ​​noktasında - 2023 yılı sonuçları - Fransa'nın avantajı çok büyük değil: 85'e kıyasla 100 milyon, G ve D'nin bekledikleri büyüme oranı. Bizim sektörümüz Galyalılarınkinden çok daha yüksek olmalı. Hedefe ulaşmadaki zorluk, gezginlerin beklentilerinden değil, ülkesi dışında en az bir gece geçiren kişiyi uluslararası turist olarak nitelendiren BM Turizm tarafından onaylanan resmi hesaplama sistemlerinden kaynaklanmaktadır .

Ülkemize gelmek üzere yola çıkan milyonlarca Alman, İsviçreli, Belçikalı, Hollandalı ve İngiliz, Fransa'da turist sayılıyor.

Hollandalı bir ailenin, anne-babanın ve iki kız çocuğunun, arabayla 15 gün geçirecekleri Costa Brava'ya gitmek üzere ülkelerini terk etmelerini ele alalım. Hem giderken hem de dönüşte Fransa'da bir gece dinlenmeleri gerekiyor. Fransız muhasebesinde 8 turist ve 8 geceleme olarak görünecekken, İspanya muhasebesinde geceleme 60 olmasına rağmen sadece 4 turist görünecek.

Tabii bizim muhasebemizde de aynı aile Fas'a gidip geceyi İspanya'da geçirse 8 turist olur, Fas'ta ise 4 turist olur ama bu durum daha az sıklıkta oluyor.

Sonuç şu ki, eğer Avrupa'nın geri kalanından İspanya'ya otomobil turizmi büyürse, Fransa'da bu iki kat daha fazla büyüyor . Kaplumbağaya kanat verildiği ve Aşil'den daha hızlı koştuğu ortaya çıktı.

İstatistikleri inceleyen herkes, geçen yıl 85.000 milyon avroyla, yani turist başına bin avroyla İspanya'nın gelir açısından Avrupa'nın ilk ülkesi olduğunu keşfedecektir; Fransa ise turist başına yaklaşık 600 avro olmak üzere 63.000 milyon gelir elde ederek Avrupa'da sadece İspanya'nın değil, Birleşik Krallık'ın ardından üçüncü sırada yer aldı.

G ve D'nin çalışması, uluslararası turist sayısının 2040'ta 2,4 milyar olacağını tahmin ediyor - 2023'te bu sayı 1,3 milyardı - ancak bunların dörtte biri, yolcularını Avrupa'dan uzak iki ülke olan Çin ve ABD'den gelecek. bazı yerlerde yakın yurt dışı diyorlar : Hong Kong, Makao - istatistikler böyle - ilk durumda Tayvan ve Tayland ve ikinci durumda Meksika, Kanada ve İngilizce konuşulan Karayipler. Geriye kalan kalıntılar kaldı, kesinlikle çok lezzetli ama şişmanlatmayan.

Avrupa'nın büyük destinasyonlarında, sadece oy veren komşular aşırı turizmden bıkmış değil -tabii ki turizmden değil-, yetkililer zaten bazı bölgeleri bunaltmış olan kontrolsüz büyümeyi önlemek için önlemler almaya başladı. Akdeniz'in en sembolik yerleri.

G ve D'nin kehanetinin gerçekleşmesini zor buluyorum. Gerçekte umarım gerçekleşmez çünkü Akdeniz kıyısındaki birkaç belediyeden ve iki takımadadan daha sessiz yerlere güçlü bir müşteri transferi olmadıkça. Şu anda Atlantik kıyılarındaki özerk topluluklar gibi sayılar da yeterli değil.

Yeni müşterileri ağırlamak için, bu CCAA'ların konaklama kapasitesinin önemli ölçüde artması gerekecek; bununla birlikte yerel nüfus, başkentlerde ve sahilin bazı noktalarında konut sıkıntısı, aşırı fiyatlar ve doygunluk gibi iyi bilinen sorunları hissetmeye başlayacak; Şu anda birçok yerde olduğu gibi, yıl boyunca kaynak kullanımını teşvik etmeyen hava koşulları nedeniyle daha da kötüleşebilecek bir durum. Yatırımcılar alışık oldukları getirileri alamayacaklar.

Olabilecek en iyi şey, bu onuru Fransa'ya bırakıp paranın bizde kalmasıdır.

Manşetler

Antalya 2025'e ışıl ışıl girecek
Helenistik Kent Kapısı Kuleleri restore ediliyor
Antalya'da yılbaşı festivali yoğun ilgi görüyor
Boğaz'ın gözde yalıları el değiştiriyor
Karaarslan vazgeçti, Kalamış Yat Limanı Koç'a veriliyor
Türk medya devi Can Grubu’na satıldı
Roma'nın ünlü 'Aşk Çeşmesi' yeniden açıldı
Bütün leylekler göç etti, 2 tanesi kaldı
2025'te turistlerin gitmemesi gereken kentler
Havayolunda yolcu sayısı 5 milyarı, gelir 1 trilyon doları aşacak!