İZMİR - Teknoloji devlerinden Intel, Türkiye’deki iş ortaklarını bir araya getirmek ve onlarla teknolojideki en son yenilikleri paylaşmak amacıyla her yıl geleneksel olarak düzenlediği Intel Konferansları’nın üçüncüsünü İzmir’de gerçekleştirdi. Konferansta günümüzdeki teknolojik ürünlerin bir başlangıç ve kırılma noktası olduğunu belirten Intel Türkiye Genel Müdürü Burak Aydın, gelecekte çok daha heyecanlı bir noktaya ulaşılacağını söyledi.
Bu yıl teması “Geleceğe Dokunun” olarak belirlenen Intel İzmir Teknoloji Konferansı, Swissotel Grand Efes Oteli’nde düzenlendi. İçine bak (Look Inside) mottosuyla gelecek vizyonunu paylaştığı etkinlikte, katılımcılar, şirketin yeni nesil işlemcilerine sahip en yeni ürün ve cihazlarıyla yakından tanışma imkanı buldu. Etkinlikte, “2’si 1 Arada” tablet ve bilgisayarlar, yeni nesil Haswell işlemciler; 14 nanometre ve Quark işlemci gibi yeni teknolojiler ön plana çıktı.
Intel’in son teknoloji ürünlerinin tanıtıldığı stantlarda, katılımcılar, kişisel bulut depolama ürünü olan My Cloud’u, küçük ofis depolama sunucusu WD Sentinel DX4000’i, 2 terabaytı bulan kapasite alanıyla taşınabilir harici disk olan My Passaport’u ve yeni nesil Haswell işlemci modellerini yakından görme ve ürünler hakkında bilgi sahibi olma fırsatı buldu.
Açılış konuşmasını yapan Intel Türkiye Genel Müdürü Burak Aydın, katılımcılara dünyada ve Türkiye’de makro ekonomi ve teknolojik trendler hakkında bilgi verdi. 2013 yılında dünya ekonomisinin zorlu bir dönemden geçtiğini ifade eden Aydın, buna rağmen Türkiye’nin de aralarında bulunduğu gelişmekte olan ülkelerin özellikle son iki yıldır, yavaş ama istikrarlı bir şekilde büyüme sergilediklerini, küresel büyüme için artık gelişmekte olan ülkelerin büyük önem taşıdığını vurguladı. Gelinen aşamada teknolojinin kırılma noktasında olduğunu belirten Aydın, son 5 yılda internete bağlı cihaz sayısının yüzde 300 arttığını ve 2020 yılında 200 milyar cihazın internete bağlı olacağının öngörüldüğünü söyledi.
Önümüzdeki yıllarda nesnelerin interneti, makineler arası iletişim ve algısal teknolojilerin hızla yükselen trendler olarak hayatımızı dönüştüreceğini anlatan Aydın, Intel’in, artık bilgisayardan akıllı telefona, araç içi eğlence sistemlerinden tabletlere ve 2’si 1 Arada bilgisayarlara kadar tüm akıllı cihazların hayatı daha da kolaylaştıracağını ve eğlenceli bir hale getireceğini söyledi. Özellikle algısal teknolojilerin çok daha ileri boyuta ulaşacağını belirten Aydın, ses, mimik ve hareketlerle bilgisayarları kullanacağımızı söyledi.
Dünyanın ilk 22 nanometre akıllı telefonu ve 14 nanometre işlemcisinin müjdesini veren Aydın, her geçen gün akıllı cihazların sayısının katlanarak artacağını ve daha şık ve kullanışlı cihazların hayatımıza gireceğini kaydetti. Intel Türkiye Genel Müdürü Burak Aydın’ın konuşması sırasında ve sonrasında teknoloji ve sanatın harmanlandığı renkli şov ve demolar sahnelendi. Intel Teknoloji Konferansları 2013’ün son ayağı, 20 Kasım’da İstanbul’da gerçekleştirilecek.