İnşaatçılara EXPO 2015 görevi

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, EXPO 2015'in alınması halinde "İnşaat sektörünün temsilcileri kendilerini buna hazırlasın." dedi.

İZMİR -İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, EXPO 2015'in alınması halinde şehirde en çok hareket yaşanacak iş kollarından birinin inşaat olacağını söyledi. 2015'e kadar bütün sağlıksız konutların ortadan kaldırılması gerekeceğini belirten Kocaoğlu, "İnşaat sektörünün temsilcileri kendilerini buna hazırlasın." dedi.




Bayraklı semtinde bir yapı kooperatifinin anahtar teslim törenine katılan Başkan Kocaoğlu, Avrupa'nın 300 yılda sağladığı sanayileşme ve köyden şehre göç hareketini Türkiye'nin 40 yıla sığdırdığını belirterek, bu hızlı sürecin sancılarının yaşandığını söyledi. Şehri iyileştirmek ve yeniden kurmak gerektiğine dikkat çeken Kocaoğlu, toplu konut ve dönüşüm projeleriyle bunu yapmaya çalıştıklarını söyledi. İzmir'de 200 bin sağlıksız konut bulunduğunun altını çizen Kocaoğlu, şunları kaydetti:

 

"Bu büyük dönüşümü ne TOKİ ne belediye ne de devlet tek başına başarabilir. İnşaat sektörünün de işin içine girmesi gerekiyor. EXPO 2015 organizasyonunu almamız halinde, o tarihe kadar gecekondu ve sağlıksız konut kalmayacak. Bu sebeple inşaat sektörü şimdiden bu büyük dönüşüme hazır olsun."

 

Kocaoğlu, tören sonunda daire sahiplerinden bazılarına anahtarlarını teslim etti ve Karşıyaka Belediye Başkanı Cevat Durak'la birlikte açılış kurdelesini kesti

Manşetler

Türkiye AB'ye öncelikli meslekleri iletti
Salda Gölü, Dünya Jeolojik Miras Listesi'ne girdi
İngilizler: Hayatımızın en heyecan verici deneyimiydi
En turistik kent, Brugge'dan Airbnb'ye yasak hazırlığı
Pamukkale, yılın ilk 8 ayında 1 milyon 700 bin kişiyi ağırladı
Samsun'a ziyarette yüzde 50’ye varan artış yaşanıyor
Konaklama tercihlerini çevre dostu uygulamalar belirliyor
Çekya, aşırı turizme karşı Airbnb kısıtlamaları getiriyor
Gecelik oda fiyatı 1000 doların üzerinde olan oteller çoğaldı
THY’den indirimli bilet kampanyası