İmar planları inceleniyor

Turgutreis’te, Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından hazırlanan 1/25 bin ölçekli planlara göre imara yeni açılan bölgelerin planları inceleniyor.

Derya Duysak-Türkiye Turizm


BODRUM-Yaz aylarında nüfusu 300 bini bulan turistik merkezlerden Turgutreis’te, Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından hazırlanan 1/25 bin ölçekli planlara göre imara yeni açılan bölgelerin 1/5000 ve 1/1000 ölçekli planların yapımı ile ilgili çalışmalarına hız veren Turgutreis Belediyesi Fen İşleri Birimi, planları titizlikle inceliyor. Bakanlık tarafından gönderilen imar planlarının üzerinde titizlikle çalışan belediye ekipleri, yeni açılan imar bölgeleri üzerindeki değişiklikleri, konusunda uzman kurumlarında görüşünü alarak gerçekleştiriyor.



Planlar üzerinde sürdürülen çalışmaların 6 ay daha süreceğini ve son halinin Kültür ve Turizm Bakanlığı’na gönderilerek onay bekleyeceklerini belirten Turgutreis Belediye Başkanı Ali Server Yazgan “ Turgutreis’in belki de 10 yılını kapsayacak olan yeni imar planı üzerinde detaylı çalışmalarımız sürüyor, konuyla ilgili Muğla İl Tarım Müdürlüğü, Karayolları, İl Çevre Orman Müdürlüğü, Muğla Anıtlar Kurulu, TEDAŞ Muğla İl Müdürlüğü, Sanayi Ticaret İl Müdürlüğü, Orman İşletme Şefliği, DSİ Aydın Bölge Müdürlüğü ve Bodrum Su Altı Arkeoloji Müze Müdürlüğü’nün de görüş ve onaylarını aldıktan sonra planlamanın son halini Kültür Turizm Bakanlığı’na yollayacağız. Turgutreis’in doğal, otantik ve turistik dokusuna zarar vermeyeceğiz” dedi.   

Manşetler

WTM London 2024, En Büyük Etkinlik Olacak
WTM London'da Katherine Ryan kapanış konuşmacısı olacak
WTM London, Seyahatte DEAI'yi teşvike öncelik verecek
WTM London 2024’te Yenileyici Turizm ön palana çıkacak
WTM 2024'te 60'tan fazla konferans yapılacak
Turizme dair her şey ATF24 panellerinde konuşulacak
Corendon Airlines, Anadolu Efes ile film yaptı
NG Hotels, 2024 World Luxury Awards’ta 12 ödül aldı
Binlerce yıldır kesintisiz suları akan çeşmeler
Taş Devri'ne ait şaşırtıcı ritüellerin izleri bulundu