Hoffman'dan Maslak'ta konut-otel

Alman inşaat şirketi Hoffman İnşaat, Maslak’ta ‘Condo Hotel’ sistemi ile otel gibi işletilecek 342 odalık farklı bir tesis kuracak.

İSTANBUL-Alman inşaat şirketi Hoffman İnşaat, Maslak’ta 342 odalık farklı bir tesis kuracak. 2009’un sonunda faaliyete geçecek olan Palms Maslak Projesi'nde, ‘Condo Hotel’ sistemi uygulanacak. Konut statüsünde olacak bina otel gibi işletilecek. Sistemde tesisteki 22 m²'lik odalar 149 bin dolara satılacak. Satışın ardından odalar yıllık 14 bin 900 dolara sahiplerinden yeniden kiralanarak işletilecek.  

 

Projeyle ilgili açıklama yapan otelin satış temsilcisi Mutlu Kaya, konut statüsünde olacak binanın otel gibi işletileceğini söyledi. Tüm teşrifatı yapılmış 22 metrekarelik otel odalarının mülkiyetini 149 bin dolara satacaklarını açıklayan Kaya, “Satıştan sonra akabinde geri kiralama sözleşmesi imzalıyoruz. Bu sözleşmeyle de senede 14 bin 900 dolar bedel karşılığında size sattığımız odayı sizden geri kiralıyoruz. Aslında baktığınızda dolar bazında yüzde 10 getirisi olan içinde kiracısı hazır bir gayrimenkul yatırımı yapılmış oluyor” dedi.

 

Binayı Hoffman İnşaat’ın yapacağını ve işleteceğinin belirten Kaya, tesisin 2009’un sonunda teslim edileceğini kaydetti. Tesisin isim hakkı için uluslar arası bir markayla frenchise anlaşması yapmak istediklerini dile getiren Kaya, henüz netleşmiş bir markanın olmadığını ifade etti. Hoffmann İnşaat’ın Almanya’da bir otel işletmesi tecrübesi olduğunu da hatırlatan Kaya, Condo Hotel sisteminin  yurtdışında yaygın olduğunu son 15 yıldır ABD’de, Avrupa’da ve Dubai’de çok popüler olduğunu vurguladı. Kaya, gerekli fizibilite çalışmaları yapılan projeyle ilgili, İstanbul’da da bu Condo Sistemi’nin ilgi göreceğini düşündüklerini söyledi.

Otelde suit odaların yanısıra restoran, cafe-bar, toplantı odaları, sağlık kulübü yer alacak.

 

Hoffman İnşaat hakkında;

Alman uyruklu Klaus Hoffmann ve oğlu Ingo Hoffmann'a ait olan  Hoffman İnşaat, Türkiye’de 1994 yılında  kuruldu. Konut alanında stilini ve büyüklüğünü müşterilerin belirlediği butik projeler üreten firma, ISO 9001 kalite yönetim sistemi ile çalışıyor.

Manşetler

Turizm profesyonelleri Antalya ATF 2024'te 6'cı kez buluştu
WTM London 2024, En Büyük Etkinlik Olacak
WTM London'da Katherine Ryan kapanış konuşmacısı olacak
WTM London, Seyahatte DEAI'yi teşvike öncelik verecek
WTM London 2024’te Yenileyici Turizm ön palana çıkacak
WTM 2024'te 60'tan fazla konferans yapılacak
Turizme dair her şey ATF24 panellerinde konuşulacak
Corendon Airlines, Anadolu Efes ile film yaptı
NG Hotels, 2024 World Luxury Awards’ta 12 ödül aldı
Binlerce yıldır kesintisiz suları akan çeşmeler