Hıdırlık Kulesi kazılarından ortaya çıkan eserler sergilenecek

Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek, tarihi değerlere sahip çıkarak, Antalya’nın kültürel mirası Hıdırlık Kulesi’ni çekim merkezi haline getiriyor.

Abdurrahman Büyükkeskin
Antalya -
 Antalya Büyükşehir Belediyesi, tarihi Hıdırlık Kulesi çevresinde yürüttüğü arkeolojik kazı çalışmasını genişletiyor. Hıdırlık Kulesi arkasında yer alan itfaiye istasyonunun bulunduğu alan da kazı alanına dahil ediliyor. Eylül ayında tamamlanması hedeflenen kazı da  ortaya çıkan tarihi yapılar, çok güzel bir seyir terası projesi ile Antalyalılarla buluşturulacak.

Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek, tarihi değerlere sahip çıkarak, Antalya’nın kültürel mirası Hıdırlık Kulesi’ni çekim merkezi haline getiriyor. Büyükşehir Belediyesi’nin, Koruma Kurulu kararı doğrultusunda, kentin önemli tarihi yapıları arasında yer alan Hıdırlık Kulesi’ni kültürel ve turistik çekim merkezi haline getirmek için başlattığı kazı çalışması devam ediyor. Doğa kültür ve tarihin buluşma noktalarından Hıdırlık Kulesi, yapılan kazı çalışmaları ile değerine değer katıyor. Müze Müdürlüğü denetiminde gerçekleştirilen arkeolojik kazı ve araştırma çalışmalarını denetleyen Fen İşleri Daire Başkanı Serkan Temuçin, kazı alanının genişletileceğini söyledi. 

KAZI ALANI GENİŞLİYOR

Hıdırlık Kulesi çevresinde 2 bin 500 metrekarelik bir alanda kazı çalışması yürüttüklerini belirten Serkan Temuçin, “Şu ana kadar yapılan kazılarda tarihi bir hamama rastlandı. Ayrıca Cumhuriyet döneminden kalma olduğu tahmin edilen bir buz fabrikası ve tarihi bir kanal tespit edildi. Kazı alanını genişletiyoruz. Hıdırlık Kulesi arkasında itfaiye istasyonunun bulunduğu alanı da kazı alanına dahil edeceğiz” dedi.

SEYİR TERASI PROJESİ HAZIRLANIYOR

Eylül ayı gibi kazıyı tamamlamayı hedeflediklerini belirten Temuçin, ardından Hıdırlık çevresinde çıkan eserlerin sergilendiği, muhteşem falez ve Antalya manzarasının da izlenebileceği çok güzel bir seyir terası projesi gerçekleştirdiklerini söyledi. Bu konuda proje çalışmalarının devam ettiğini ifade eden Fen İşleri Daire Başkanı Serkan Temuçin, Kültür Varlıklarını Koruma Kurulu’nun da onaylayacağı bir proje hazırlığında olduklarını kaydederek, “Koruma kullanma dengesi gözeterek hazırlayacağımız projelerle Kaleiçi’nde doğa tarih kültür birlikteliğini en üst düzeyde sahip çıkacağız” diye konuştu.

TARİH GÜNCELLENİYOR

Fen İşleri Daire Başkanlığı Etüt Proje Şube Müdürü Ezgi Öz de Antalya’nın hikayesini gelecek nesillerin doğru okuyabilmesi için kazı çalışmalarının çok önemli olduğunu belirterek, “Kazmanın ucunda her gün yeni bir şey çıkabiliyor. Tarih güncelleniyor. Şu ana kadar Antalya için dönemin önemli sanayi yapılarından buz fabrikası ve Roma hamam kalıntılarına rastlandı. Bitişik parsellerde de uzantıları devam eden bu yapıların tamamını ortaya çıkarmayı hedeflemekteyiz” ifadelerini kullandı

Manşetler

British Museum'a şimdiye kadarki en değerli bağışı yapıldı
THY transit yolcularını İstanbul'da ücretsiz gezdiriyor
Antalya’nın 25 yıl sonraki iklim krizi 'Kıyamet' filminde
Esas Holding'ten Pegasus'ta hisse satışı
THY, AJet'in sermayesini 15 milyar lira artırdı
Sabiha Gökçen CEO'su Alp Er Tunga Ersoy istifa etti
Asya-Pasifik Bölgesi’nde en başarılı kadın girişimci seçildi
Karadeniz’de 20 bin mersin balığı çiple izleniyor
İş Bankası ilk turizm şubesini Antalya’da açtı
Suudi Arabistan turizme 500 milyar dolar akıtacak