Herşeye rağmen Türkiye turizmini yaşatıyoruz

Side’li otel işletmecisi Tuncer Koyuncu, “2023 turizm sezonuna hazırlanırken deprem felaketi geldi. Türk turizmi hiçbir zaman sıkıntılardan kurtulamıyor.

ABDURRAHMAN BÜYÜKKESKIN
SIDE-MANAVGAT/ANTALYA –
Side’li otel işletmecisi Tuncer Koyuncu, pandemide Sideli turizmcilerin zor günler geçirdiğini, pandemide Alman turist gelmeyince Side’nin yalnızlığa terk edilmiş turizm destinasyonu haline geldiğini söyledi. Pandemi bitince 2022 sezonunu iyi geçtiğini söyleyen Koyuncu, “2023 turizm sezonuna hazırlanırken deprem felaketi geldi. Türk turizmi hiçbir zaman sıkıntılardan kurtulamıyor. Ama turizmciler olarak her türlü zorluklara rağmen Türkiye turizmini yaşatıyoruz” dedi.

DEPREMZEDELERİN MİSAFİRLİĞİ BİTİNCE TURİZM SEZONU BAŞLIYOR
Manavgat –Side’de oteller 2023 turizm sezonunu 10 Nisan'da açmayı hedefliyor. Manavgat'ta grup otellere 1 Nisan itibari ile Alman, İngiliz ve Avrupalı turist girişi bulunuyor.
Ayrıca Antalya otelleri 15 Mart tarihine kadar 75 bin depremzedeyi misafir edecek. Oteller 15 Mart'tan sonra depremzedelerin misafirliği biter bitmez hummalı bir çalışma ile konaklama tesislerini 10-15 Nisan 2023 tarihine kadar sezona hazır hale getirecek

SİDE, ALMAN TURİST OLMADAN OLMAZ!
Geçen yıl Dünya Sağlık Örgütü’nün (DSÖ) pandemi kısıtlamalarını kaldırmasıyla ülkeler arası seyahatlerin başladığını ve iyi bir 2022 turizm sezonu geçirdiklerini belirterek şunları anlattı:
“Pandemide Alman ve Avrupalı ve İskandinav turist kaybı yüzde 87 oranındaydı Geçen yıl Antalya’ya 3 milyon Rus turist, 2 milyon 870 bin Alman turist geldi. Side turizmi Alman turizmi ile özdeşleşmiş bir destinasyondur. Side'ye Alman turist gelirse otel sahibininde, turizm çalışanının da ve turizmden beslenen 52 kalem iş kolunun da yüzü güler. Side de turistik işletmeler ve turizm ile yaşayan sektör Alman turistsiz bir sezon geçirmeyi hayal bile edemiyor.”

Manşetler

Antalya Turizm Fuarı’nda Kemer turizmi farklı tanıtıldı
Turizm profesyonelleri Antalya ATF 2024'te 6'cı kez buluştu
Antalya bisiklet turizminde cazibe merkezi haline gelecek
Hollanda ünlü kalp cerrahi Türk’ü 100 yaşında kaybetti
WTM London 2024, En Büyük Etkinlik Olacak
WTM London'da Katherine Ryan kapanış konuşmacısı olacak
WTM London, Seyahatte DEAI'yi teşvike öncelik verecek
WTM London 2024’te Yenileyici Turizm ön palana çıkacak
WTM 2024'te 60'tan fazla konferans yapılacak
Turizme dair her şey ATF24 panellerinde konuşulacak