Havayolları ‘fazla bagaj’dan 4,9 milyar dolar kazandı

Havalimanlarının baskısı sonucu ABD’de havayolları 2018’de yakaşık 4,9 milyar dolar fazla bagaj ücreti kazandı.

NEW YORK- Havalimanlarının yenilenme ve inşaat yapmak için kaynak arayışı sonucu havayollarına ‘fazla bagaj’dan ücet alınması baskısı sonucu ABD’de havayolları 2018’de yakaşık 4,9 milyar dolar fazla bagaj ücreti kazandı. ABD Ulaştırma İstatistikleri Bürosu verilerine göre, bu rakam 2017'de yaklaşık 4,6 milyar dolar düzeyinde idi.

HAVAYOLLARININ FAZLA BAGAJ GELİRİ
ABD’de dünyanın en büyük havayolu şirketlerinden American Airlines, 2018’de 1,2 milyar dolarlık fazla bagaj ücreti geliri kazandı. İkinci sırayı 888,7 milyon dolarlık fazla bagaj ücreti geliri ile United Airlines aldı. Üçüncü sırayı ise Atlanta merkezli Delta Air Lines, yaklaşık 788,5 milyon dolar ile paylaştı. Bu rakam, Delta'nın 2017'de sahip olduğu 907.6 milyon dolarlık fazla bagaj ücreti gelirine göre düşüş olarak görüldü.
2018 Eylül ayında Delta, bagaj ücretlerine 5 oılarlık zam yaparak ilk çanta için 30 dolara, ikinci çanta için 40 dolara çıkrdı. Delta’nın bu arışı üzerine United Airlines ile JetBlue’da aynı şekilde artışlar yaptı.
2018'de, fazla bagaj için ücret alan 4’cü sırada Torsfield-Jackson'daki en büyük ikinci taşıyıcı Spirit and Frontier ve hala fazla bagaja izin veren ikinci taşıyıcı Southwest Airlines'da bagaj ücreti gelirinde için 5’inci sırada yer alıyor.


ÖZEL KARTLARA MUAFİYET
Raporda herkesin fazla bagaj ücreti ödemediğini belirtiyor. Örneğin Delta Airlines, Madalyon kart seviyesindeki müşterilerinden fazla bagaj ücreti almıyor. Ayrıca American Express kartlarda altın, platin ve binzeri kartların sahipleri Delta uçuşlarında ilk bagaj için ücret ödemiyorlar. Özellikle, Delta geçtiğimiz iki yıl boyunca müşterilerine yılda 1 milyon yeni American Express kartı üyesi eklediğini bildirdi.


HAVALİMANLARINA FON ÜRETMEK
2018'de ikinci bagajdan ücret alarak 4,9 milyon dolar geliri 11 taşıyıcıdan 10'undan geldi.
Bagaj ücretleri, havalimanı iyileştirmeleri ve havayolu endüstrisi tarafından daha fazla fon üretmek için yolculara uygulanan ücretlerde artışa neden olan bir lobi mücadelesinin odak noktası oldu.

AAAE, ÜCRETLERİN GÜNCELLEMESİNİ İSTEDİ
Amerikan Havaalanı Yöneticileri Birliği uygulamanın, uçak biletlerinde yüzde 7,5 tüketim vergi oranının uygulanmayışından yapıldığını bildirdi. Bundan Havalimanı Birliği ve Havayolu Güven Fonu'nun 367 milyon dolardan fazla gelir kaybettiğini iddia etti. 2008’den bu yana toplam 2.9 milyar dolar. AAAE, vergi yasası ve yolcuların uçtukları her bir bacak için ödedikleri yolcu tesisi ücretindeki 4,50 dolar tutarının “havayollarının bagaj ücretlerini güncellemesi gereiyor” dedi. Havayolları, yolcuların ücretini artırma yönündeki çabaların fiyatı artıracağını ve havalimanlarının halen bol miktarda paraya sahip olduğunu söylediler.

Manşetler

Londra Turizm Fuarı’nın kurdelesini Yunan Bakan kesti
WTM 2024, Londra’ya 200 milyon Sterlin kazandırıyor
ABD’de yarın seçim var: Trump’la Harris kafa kafaya
Avrupa'nın en iyi, farklı altı kış dağ tatili yeri
Araba kiralamada sürücüleri en çok korkutan ülkeler
2025′te seyahat davranışlarında büyük değişim geliyor
Yeniden değerleme oranı yüzde 43.93 oldu.
Rize’de ‘Atmaca Güzellik ve Beceri Yarışması’ düzenlendi
Keşke bütün yıl festival olsa Picasso da var Hanzala da
Dünyanın geleceği Asya’dan doğuyor