Hatay turizmde dünya kenti olmak istiyor

Hatay’ın turizmde hakettiği yere kavuşması ve dünya kenti olması için Hataylı işadamları proje sunma toplantısında buluştular.

ÖZKAN ALTINTAŞ- TÜRKİYE TURİZM
İSTANBUL-
Türkiye’nin barış, kültür ve hoşgörü kenti Hatay’ın turizmde hakettiği yere kavuşması ve dünya kenti olması için Hataylı işadamları bir araya gelerek "Türkiye'nin Turizm potansiyeli ve Hatay'ın Turizm kenti olması” konulu toplantıda projeleri açıkladılar. Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Misbah Demircan toplantıya telefonla katılarak Hatay’ın turizm hedeleri için elinden geleni yapacağını bildirdi. Toplantıda Hatay’ın özlenen seviyeye getirilmesi için destinasyon yönetiminin uygulanması ve viral pazarlamaya ihtiyacı olduğu belirtildi.



ÖNEMLI KATıLıM OLDU
Hatay Dernekler Federasyonu Başkanı Hüseyin Yılmazer, Turizm Destinasyon Geliştirme Derneği – TDGD Başkanı Yavuz Can Yazıcı, Hataylı işadamları, turizmi geliştirme dernekleri, turizmciler ve bürokratların Uranus İstanbul Topkapı Oteli sahibi Niziplioğlu Holding Başkanı ve Hatay Dernekler Federasyonu Turizm Komisyonu Başkanı Ömer Niziplioğlu’nun ev sahipliğinde katıldıkları toplantıda yapılması gerekenleri anlattılar.



HATAY İÇİN SORUMLU DAVRANMALIYIZ

Hatay Dernekler Federasyonu Başkanı Hüseyin Yılmazer’in açış konuşmasından sonra söz alan Ömer Niziplioğlu Hatay için destinasyon yönetimi uygulamasının yapılması gerektiğini belirterek şöyle konuştu: “Hatay’ın turizmde önemli potansiyel yapısı bulunuyor. Kültür, deniz ve her mevsime uygun havamız var. Antalya’dan neyimiz eksik. Tek eksiğimiz yatırım. atay için yeni bir planlama yaparsak konaklama, yeme-içme, eğlence yerlerini sıfırdan tasarlarsak hatta bunun için uluslararası şehir plancılardan destek alırsak Cannes, Nice, Dubai gibi turistik bir böy plajı, doğası harika. Sıcak bir denize sahip Ege'de sezon 2 ay iken Akdeniz'de 6 ay" diye konuştuBu konuda Hataylı işadamlarının harekete geçmesini bekliyoruz. Turizmde Hatay’ın gözardı edilmesi ülkemiz adına kaynak israfıdır. Sadece yazlık konutlar yapıldığı sahili kaybediyoruz çok daha fazla gelire refaha ulaşabilme imkanı varken bu şekilde kalması hepimizin kaybıdır. Dünya mirası şehrimizin değerli sahilleri bir kaç yazlıkçıya bırakılmıştır. Farklı dinlerin ve kültürlerin bir arada yaşadığı şehirde dünyanın ilk kilisesi bulunuyor. Hristiyan ismi ilk kez bu ilde kullanılmış. Roma İmratorluğu'nun en büyük 3 ilinden biri. Hatay'da İslam, Hristiyanlık ve Musevi inançları iç içe yaşıyor. Cami, kilise ve havra yan yana bulunuyor. Bu özelliği ile yaşayan şehir sayısı çok azdır. Bu özelliğini göstermek için inanç turizmiyle 12 aylık bir turist akışı sağlayabiliriz. Meryem Ana'nın evini görmek için Kuşadası'na 2 buçuk milyon insanın geldiği göz önünde bulundurulmalı"Artık Hatay’ı dünya kenti yapmalıyız. Herkesi sorumlu davranmaya çağırıyoruz.”
Niziplioğlu, "Samandağ veya Arsuz'a liman yapılması gerekiyor. Bu liman sayesinde Doğu Akdeniz gemi turuna Türkiye'yi de ekleyebiliriz. Sadece gemi turu sayesinde 1 milyon turist çekebiliriz" dedi.

Barkovizyon eşliğinde Hatay ve Samandağ için geliştirilen projenin tanıtımı yapıldı. Samandağ sahil yolu, butik oteller bölgesi ve marina projesi hakkında bilgiler verildi. Toplantıya katılan işadamları ve üyeler Hatay için yapılması gerekenler hakkında görüşlerini bildirdiler.

Manşetler

WTM 2024, Londra’ya 200 milyon Sterlin kazandırıyor
ABD’de yarın seçim var: Trump’la Harris kafa kafaya
Avrupa'nın en iyi, farklı altı kış dağ tatili yeri
Araba kiralamada sürücüleri en çok korkutan ülkeler
2025′te seyahat davranışlarında büyük değişim geliyor
Yeniden değerleme oranı yüzde 43.93 oldu.
Rize’de ‘Atmaca Güzellik ve Beceri Yarışması’ düzenlendi
Keşke bütün yıl festival olsa Picasso da var Hanzala da
Dünyanın geleceği Asya’dan doğuyor
Küresel ticaretin en dinamik 14’üncü şehri İstanbul