Hasan Dağı'nda yatırımlar

Aksaray Kültür ve Turizm Müdürlüğü, Hasan Dağı'nda 1235 yatak kapasiteli 8 konaklama ve 3 günü birlik yemek ve dinlenme tesisinin yapımını hedefliyor.

AKSARAY- Hasan Dağı'nda turizm merkezi projesi kapsamında teleferik sistemi kurmak için araştırma yapan ve mekanik tesisler için gerekli ihaleyi bu yıl içinde tamamlamayı planlayan Aksaray Kültür ve Turizm Müdürlüğü, 1235 yatak kapasiteli 8 konaklama ve 3 günü birlik yemek ve dinlenme tesisinin yapımını hedefliyor.

Aksaray Kültür ve Turizm Müdürü Hamza Zengin, 4 mevsim turizme uygun olan Hasan Dağı'nın 15'e yakın eski kilise, kale kalıntısı, Nora Antik Kenti nedeniyle tarih turizmi açıdan da iddialı olduğunu belirterek, parsellere ayrılan bölgenin yatırımcı beklediğini söyledi.

Zengin, şehir merkezine 28 ve Ihlara Vadisi'ne 15 kilometre mesafede yer alan Hasan Dağı'nın 3 bin 268 metre rakıma sahip olduğunu ifade ederek, "Bin 750 metreye kadar ormanla kaplı bölge, dağcılık, yaylacılık, klimatizm, orman içi dinlenme alanları, yamaç paraşütü, sportif amaçlı turizm uygulamalarıyla, yaz ve kış sporları turizmine ev sahipliği yapıyor. Dağ, eteklerinde bulunan Nora Antik Şehri ile Bizans devrine ait kiliselerle de kültür turizmi açısından büyük önemi var" dedi.

Hasandağı'ndaki kayak merkezinde 54 yatak kapasiteli bir otel bulunduğunu ifade eden Zengin, "1 teleski ve 1 telesiyej sisteminden oluşan iki ayrı mekanik tesisle ziyaretçilere hizmet veren otele ait zirvede yaklaşık 350-400 metrekarelik bir alan var. Tüm Orta Anadolu'ya hakim 360 derecelik bir panoramaya sahip olan alan içindeki pistler ise toplam 25 kilometrelik bir kombinasyona sahip. Hasandağı, taşıdığı bu özelliklerle Türkiye'nin en yüksek ve en uzun kayak merkezi konumundadır" diye konuştu.

Bölgenin en önemli ihtiyacı olan teleferik sisteminin yapımı için araştırmaların sürdüğünü kaydeden Zengin, "Mekanik tesisler için de ihale yapılacak ve 2008 yılı içinde tamamlanacak. Bölge ile ilgili Turizm Merkezi Projesi üzerinde çalışıyoruz. Proje kapsamında bin 235 yatak, 8 konaklama tesisi ve 3 günü birlik yemek ve dinlenme tesisi yapmayı planlıyoruz.Bu kapsamda yakın zamanda bir konaklama tesisi yapıldı. Parsellere ayrılan bölge yatırımcı bekliyor. Tanıtım amacıyla televiyon kanalları için belgesel çekimleri yapıldı, 25 bin broşür basıldı" dedi.

 

Manşetler

WTM London 2024, En Büyük Etkinlik Olacak
WTM London'da Katherine Ryan kapanış konuşmacısı olacak
WTM London, Seyahatte DEAI'yi teşvike öncelik verecek
WTM London 2024’te Yenileyici Turizm ön palana çıkacak
WTM 2024'te 60'tan fazla konferans yapılacak
Turizme dair her şey ATF24 panellerinde konuşulacak
Corendon Airlines, Anadolu Efes ile film yaptı
NG Hotels, 2024 World Luxury Awards’ta 12 ödül aldı
Binlerce yıldır kesintisiz suları akan çeşmeler
Taş Devri'ne ait şaşırtıcı ritüellerin izleri bulundu