Halka mesire yeri tahsisine siyaset karıştırıldı

Manavgat Belediye Başkanı Şükrü Sözen: Bakanlık, 54 dönümlük mesire tahsisini Manavgat muhalefetin belediyesi olduğu için iptal etti

ABDURRAHMAN BÜYÜKKESKIN
MANAVGAT/ANTALYA -
Manavgat Belediye Başkanı Şükrü Sözen, Manavgat Sorgun’da bir bölümü mesire alanı olarak kullanılan 254 dönümlük alanın Manavgat Belediyesi’ne yapılan tahsisinin Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından iptal edilmesine tepki gösterdi.


İKİNCİ OLAY
Başkan Şükrü Sözen'in Boğaz Cafe önünde yaptığı basın toplantısına CHP'li Antalya Milletvekilleri Cavit Arı, Aliye Coşar ve Sururi Çorabatır katıldı. Manavgat Belediye Başkanı Şükrü Sözen ile Kültür ve Turizm Bakanlığı arasındaki anlaşmazlık 3 bin 500 dönümlük Ulualan dan sonra 254 dönümlük Sorgun'da bulunan mesire alanının tahsisinin iptali ile başka boyut kazandı..

Başkan Şükrü Sözen, mesire alanının da girişi olan Sorgun Boğaz Sahili’nde açıklamasında tahsisin iptalini. kınadı.

ÖNEMLİ KATILIM OLDU
Kınama toplantısına CHP Antalya İl Başkanı Nuri Cengiz ve yönetim kurulu, CHP Manavgat İlçe Başkanı Oykun Başar, İYİ Parti Manavgat İlçe Başkanı Hüseyin Ergen, CHP Antalya Milletvekilleri Cavit Arı, Aliye Coşar, Sururi Çorabatır, Mustafa Erdem, CHP eski Milletvekili Tuncay Ercenk, oda başkanları, stk temsilcileri, mahalle muhtarları, basın mensupları ile genç, yaşlı çok sayıda vatandaş katıldı.

Şükrü Sözen şunları söyledi: “Ülkedeki bazı olumsuzluklara rağmen kentinize, ülkenize sahip çıkmak için buradasınız. Sizlerle daha keyifli bir ortamda bir arada olmayı isterdik. Ama bu gün bize ait olanlara sahip çıkmak anlamında bir aradayız. Duyarlı sevgi dolu, birbirine sahip çıkan, kentin değerlerine, çocuklarının geleceğine sahip çıkan bir Manavgat halkı olmak ayrı bir şans. Burada olduğunuz için sizlere minnet ve teşekkürlerimi sunuyorum.”

Manşetler

Türkiye AB'ye öncelikli meslekleri iletti
Salda Gölü, Dünya Jeolojik Miras Listesi'ne girdi
İngilizler: Hayatımızın en heyecan verici deneyimiydi
En turistik kent, Brugge'dan Airbnb'ye yasak hazırlığı
Pamukkale, yılın ilk 8 ayında 1 milyon 700 bin kişiyi ağırladı
Samsun'a ziyarette yüzde 50’ye varan artış yaşanıyor
Konaklama tercihlerini çevre dostu uygulamalar belirliyor
Çekya, aşırı turizme karşı Airbnb kısıtlamaları getiriyor
Gecelik oda fiyatı 1000 doların üzerinde olan oteller çoğaldı
THY’den indirimli bilet kampanyası