Gusto'nun 'Şarap Kursları'

İçki kültürü dergisi Gusto'nun Mehmet Yalçın yönetiminde şarap kurslarının 20 Mayıs’ta İstanbul Hilton otelinde başlayacağı duyuruldu.

ÖZKAN ALTINTAŞ-TÜRKİYE TURİZM


İSTANBUL-Türkiye'nin en özel ilk içki kültürü dergisi Gusto 8. yaşını kutlarken pırıl pırıl baskısı ve zengin içeriği ile Mayıs sayısında okuyucularıyla buluştu. Genel Yayın Yönetmenliğini yapan usta gazeteci Mehmet Yalçın tarafından yayınlanan Gusto dergisi 6 yıldanberi sürdürdüğü şarap kursları ile Türkiye"de öncülük yaptı. Mayıs sayısında birbirinden değerli içki kültürü araştırmalarına yer verilen Gusto dergisinin  şarap kurslarının Mehmet Yalçın yönetiminde 20 Mayıs"ta İstanbul Hilton otelinde başlayacağı duyuruldu.
Genel Koordinatörlüğünü yapan Türkiye'de lezzet denilince ilk akla gelen isim Ahmet Örs "Mutfaktaki Filozof" başlıklı köşesiyle yazarlık yapıyor. Ayrıca Gusto"nun ekibinde deneyimli yazarlar bulunuyor. Teoman Hünal "Pub Sohbetleri",  yaptığı araştırmalarla tanınan Muhtar Katırcıoğlu "Menüler" başlıklı çalışmasıyla Gusto dergisine renk katıyorlar. Mehmet Yalçın "Tadlar ve Renkler"adlı köşesinde içki dünyasında olup bitenleri anlatıyor.
Gusto  dergisinin bu sayıdaki kapak konusu “Meyveli Votka Çılgınlığı"... Dergide bu konuda geniş çaplı bir araştırma yer alıyor. Her votka için Ahmet Örs ve Mehmet Yalçın"ın değerlendirmeleri bulunuyor. Esin Sungur, güzel bir araştırma ile Güney Afrika şaraplarını inceledi.
2008 Gusto Okur Ödülleri bu yıl 6.kez yapıldı. Okurlar “İçki Dünyasında Yılın En İyileri”ni seçtiler. Tam 19 kategoride yapılan seçimlerde, en iyi şarap üreticisi, en iyi beyaz şarap, en iyi harman viski, en iyi yabancı bire, şarapta en iyi restoran gibi seçimler yapıldı. Gusto okurları “uzman tüketiciler” olarak içki dünyasına oylarını vererek katkıda bulundular. Dergide okurların seçtikleri kategoriler tanıtılıyor.
Dergide mehmet Yalçın"ın “Bordo"da rekolte savaşları” önemli bir araştırması bulunuyor.
“Herşeyin turşusu kurulur” başlıklı yazıda Ahırkapı"daki Vonalı Celal,  Eser Tutel"in “Bana trança dediler, efendim!” konulu “Bir Lokma Edebiyat 3” başlıklı seri yazısı yer alıyor. Gazeteci-yazar Eser Tutel"in “Şükür ki Gurme dediklerinden değilim” adlı kitabından alıntılarla Akdeniz gemisinin İspanya seferinden Balıkpazarı"na kadar uzanan ve unutulan balıklarımızı hatırlatan anılarına yer verilen şık bir yazı sergilenmiş.
Derginin iletişim adresi:
Gusto dergisi
İnönü Cad. Marmara Apt. 45/2 34437 Gümüşsuyu-İstanbul
Tel.212 244 0018, 244 1181
Faks. 0212 249 5799
info@gustodergisi.com

Manşetler

Yörükler, UNESCO listesindeki Xanthos'ta bir araya geldi
Hasipoğlu ve Savaşan Asya Siyasi Partiler Konferansı’nda
'Dünyanın en güzel koyu'na marina izni!
Köy Enstitüsü öğretmeni annem, Cahide Altıntaş ile gururluyum
38 Avrupa ülkesi Çin'i vizesiz ziyaret edebilecek
Kapadokya'yı 10 ayda 1 milyon 322 bin 598 turist gezdi
Uludağ yoğun kar yağışıyla sezonu açıyor
Mudanya, kendi zeytin markasını yaratacak
Pasaport bedeli gelirden çok arttı
SPK'dan Akfen'e şartlı onay!