ANKARA -Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile Kültür ve Turizm Bakanlığı ortak bir çalışma yaparak güneşlenme iskelelerinin yer seçimi kurallarında düzenlemeye gitti. Valiliklere gönderilen genelgeye göre, bundan sonra iskeleler denize girilmesinin mümkün olduğu kumluk, çakıllık kıyı alanlarında değil, yalnızca denize girme ve güneşlenme imkânının bulunmadığı kayalık alanlarda yapılacak.
İskele üzerinde kapalı alan oluşturulması da yasaklanırken, deniz taşıtlarının yanaşmasına da izin verilmeyecek. Sahillere çekidüzen vermeyi amaçlayan genelge Bakan Murat Kurum imzasıyla valiliklere gönderildi.
Kaçak yapılarla mücadelede atılan önemli adımlardan sonra sıra iskelelere geldi. Sahillerde güneşlenme ve denize girme amaçlı (rekreatif) iskeleler için düzenlemeye gidildi.
Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile Kültür ve Turizm Bakanlığı ortak bir çalışma yaparak güneşlenme iskelelerinin yer seçimi kurallarını belirledi.
Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum'un imzasıyla yayımlanan rekreatif amaçlı iskele genelgesinde öne çıkan başlıklar şu şekilde:
NEREDE İSKELE YASAK?
- Rekreatif amaçlı iskeleler denize girilmesinin mümkün olduğu kumluk, çakıllık kıyı alanlarında yapılamayacak, sadece denize girme ve kıyıda güneşlenme imkânının bulunmadığı, kıyının kayalık karakter gösterdiği alanlarda yapılabilecek.
- Rekreatif amaçlı iskeleler çevreye duyarlı, sökülüp takılabilir ahşap ve benzeri malzemeden yapılacak.
- Yalnızca denize girme, güneşlenme ve amatör su sporları gerçekleştirmek amacıyla kullanılacak iskelelere deniz taşıtı yanaştırılamayacak, bağlanmayacak.